16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Cum arată noile trenuri de metrou ce vor circula în Bucureşti

FOTO Cum arată noile trenuri de metrou ce vor circula în Bucureşti

Primele imagini cu noile trenurile de metrou ce vor circula în Bucureşti pe magistralele M1 şi M3 au fost publicate pe forumul de infrastructură metrouusor.com. Noile  trenuri vor incepe în scurt timp probele în Bucureşti.

Noile trenuri, construite de spaniolii de la CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A.), au o lungime de 114 m şi sunt compuse din şase vagoane unite prin burduf. Noile trenuri vor avea o capacitate totală de 1202 pasageri şi au viteza maximă de 80 km/h.

Noile trenuri vor fi echipate cu sistemele automate de protecţie şi operare (ATP şi ATO), sistem performant de informare a publicului, semnalizări suplimentare acustice şi video pentru accesul în/din trenuri, locuri special amenajate pentru transportul bicicletelor şi ventilaţie forţată. 

Metrorex plăteşte 97 milioane de euro (fara TVA) pentru 16 trenuri noi care vor înlocui vechile trenuri ce rulează încă pe magistralele M1 şi M3.

Utilizatorul SubwayGuru a postat pe forumul MetrouUsor prima fotografie cu rama 001 finalizată. Imaginea a fost preluată de forum.construim-romania.ro. CAF a postat, de asemenea, pe site-ul companiei, o serie de machete de prezentare pentru noile trenuri.

În prezent, Metrorex are în dotare 44 de trenuri noi construite de către firma canadiană Bombardier. Dupa finalizarea contractului pentru cele 16 rame CAF, Metrorex va dispune de 60 de trenuri metrou.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă