14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cu ce IAHT de LUX se plimbă Kim Jong-un, în timp...

FOTO: Cu ce IAHT de LUX se plimbă Kim Jong-un, în timp ce nord-coreenii mor de foame

În timp ce milioane de nord-coreeni mor de foame şi nu au acces la Internet şi la telefoane mobile, liderul Kim Jong-un pare să fi achiziţionat un iaht de lux, aşa cum reiese dintr-o fotografie realizată de către agenţia oficială de ştiri din Coreea de Nord.

Potrivit publicaţiei NK News, specializată în informaţii şi analize privind Coreea de Nord, Kim Jong-un ar putea deţine un iaht de lux Princess 95MY, în valoare de 7 milioane de dolari.

Conform cifrelor statistice privind PIB-ul pe cap de locuitor din Coreea de Nord, iahtul liderului de la Phenian reprezintă echivalentul muncii a peste 14.000 de nord-coreeni, depusă timp de un an.

Purtătorul de cuvând al Princess Yahts, o parte a conglomeratului LVMH, a declarat, pentru NK News, că, din moment ce modelul Princess 95MY nu a fost produs în ultimii ani, iaht-ul lui Kim Jong-un a fost achiziţionat de pe o piaţă secundară.

Faptul că liderul de la Phenian deţine un iaht de lux poate să pară surprinzător, mai ales după ce Consiliul de Securitate al ONU a blocat, în 2006, vânzarea „bunurilor de lux” către statul nord-coreean. Cu toate acestea, realitatea este alta.

Conform publicaţiei sud-coreene Dong a-Ilbo, tânărul lider Kim Jong-un a crescut în mod dramatic numărul bunurilor de lux importate de către statul nord-coreean. Importurile de maşini de ultimă generaţie, televizoare, computere, băuturi alcoolice şi ceasuri au înregistrat creşteri semnificative. Valoarea maşinilor de lux importate a crescut de la 115 milioane de dolari în 2009 la 232 milioane de dolari în 2011. Valoarea importurilor de nave a crescut de 20 de ori, de la 840.000 de dolari în 2009 la 17,48 milioane de dolari.

Importurile de obiecte de artă şi de antichităţi au atins nivelul de 580.000 de dolari în 2011, faţă de 50.000 în 2009. În aceeaşi perioadă, valoarea importurilor de parfumuri, blănuri şi cosmetice s-a dublat.

Galeria de mai sus conţine o serie de imagini, însoţite de specificaţii tehnice, cu iahtul pe care l-a achiziţionat liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un.

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna iunie:
 
Cele mai citite

Gata cu cariera de profesor a lui Klaus Iohannis. Președintele s-a pensionat

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, care a fost rezervată pentru președintele Klaus Iohannis timp de aproximativ 27...

Dan Petrescu, back in business! „Bursucul” s-a întors oficial la CFR Cluj. „Gata cu vorba, acum la treabă”

Deși stabilise să o preia pe CFR Cluj din sezonul următor, Dan Petrescu a revenit pe banca tehnică a grupării din Gruia mai devreme...
Ultima oră
Pe aceeași temă