19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cel mai ieftin supercar din lume. Poate fi depășit de o...

FOTO. Cel mai ieftin supercar din lume. Poate fi depășit de o Dacia 1310 și e mai ieftin ca un Logan!

Mania mașinilor supersport, mai ales în sezonul estival, îi poate face pe pasionații din lumea auto să recurgă la gesturi extreme. Un chinez a cheltuit o sumă mai mică decât prețul unei Dacii Logan pentru a-și construi propriul bolid.

Chen Yinxi, un chinez în vârstă de 27 ani, a preferat să-și construiască propria mașină supersport, electrică, asta cu toate că provine dintr-o familie bogată. Tânărul a avut și o explicație pentru decizia sa – a vrut să îi arate propriei familiii că este pregătit pentru o carieră în lumea auto. Iar rezultatul, contra unei sume care echivalează cu doar 4.300 euro, este unul fantastic…cel puțin la nivel estetic, conform Daily Mirror.

Vezi și VIDEO. Cea mai rapidă mașină din lume este electrică. Atinge 100 km/h în sub 2 secunde!

Mașina este bolid doar prin prisma aspectului, având chiar și uși de tip fluture, însă atunci când vine vorba de performanțe lasă de dorit. “Supercarul” atinge viteza maximă de 60 km/h, practic putând fi depășit de cam orice mașină din producția de serie.

Demersul chinezului este unul apreciabil, având în vedere că a cheltuit o sumă foarte mică pentru a construi o mașină care măcar în aparențe poate fi considerată un bolid. El a preluat unele trăsături estetice de la bolizi din producția de serie, rezultatul fiind un Batmobil de culoare roșie. Rămân interesante mai ales unele artificii proprii, cum ar fi ușa fluture care se ridică o dată cu aripa față.

Cu toate că mașina nu va putea fi omologată pentru a circula pe drumurile publice, tânărul speră că prin creația sa va atrage atenția unui producător din lumea auto.

Citește și FOTO. Noul Nissan Micra, previzualizat de Sway. Va mai rămâne o mașină pentru femei?

 

 

 

 

Cele mai citite

STB anunță restricții de trafic în weekend

În contextul organizării evenimentelor incluse în proiectul „Străzi Deschise – Bucureşti Promenadă Urbană 2024”, în perioada 14.06.2024 (de la ora 22:00) – 17.06.2024 (până la ora 06:00), circulația rutieră va...

După “Pas cu pas” și “Primul pas”, Iohannis pregătește “Un pas în spate”. Prefață made in USA

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis este tot mai aproape să scrie, nu o filă, ci chiar o întreagă carte din viața sa. Ca în...

Ciolacu, despre varianta Mircea Geoană, după ședința PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la începutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă