17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Aviația afgană, la PĂMÂNT. Cum arată TRACTOARELE ZBURĂTOARE care îi AMUZĂ...

FOTO: Aviația afgană, la PĂMÂNT. Cum arată TRACTOARELE ZBURĂTOARE care îi AMUZĂ TERIBIL pe TALIBANI

Armata Afganistanului este într-un mare impas în lupta cu insurgenții talibani: aviația de care dispune este atât de înapoiată și de slab dotată, încât afganii au dotat cu rachete și mitraliere elicopterele rusești de transport Mi-17.

Imensele elicoptere au fost supranumite ”tractoarele zburătoare” și sunt singura opțiune a Afganistanului în lupta cu talibanii, după ce livrarea unor noi avioane a fost amânată cu cel puţin doi ani şi după ce NATO şi-a redus semnificativ misiunile în regiune.

Citește și: FOTO: Cum arată LUNETIȘTII ARCTICI, noua armă LETALĂ a lui VLADIMIR PUTIN

În fiecare săptămână mor aproximativ 100 din cei 350.000 de military afgani, ceea ce înseamnă că cel puţin 14 oameni îşi pierd viaţa zilnic în lupta cu talibanii, conform Business Insider.

În prezent, specialiştii NATO antrenează 390 de piloţi afgani care nu au, însă, nici un fel de experienţă pe câmpul de luptă.

Citește și: FOTO: Cum arată PORTAVIONUL pe care SUA îl aruncă la fiare vechi și la care RUȘII se uită STUPEFIAȚI

Deşi au echipat 30 de “tractoare zburătoare” cu rachete şi mitraliere, oficialii Forţelor Aeriene afgane sunt conştienţi că aviația este la pământ.

“Ceea ce deţinem nu este de ajuns să sprijine toate misiunile în care suntem implicaţi”, a declarat comandantul grupului de mentenanţă a Forţelor Aeriene afgane, colonelul Abdul Shafi Noori.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată “tractoarele zburătoare” care fac de râs aviaţia afgană.

Citește și: FOTO: Avionul care a SPULBERAT legile fizicii. Ce aparat TERIBIL au avut americanii și i-a înspăimântat pe RUȘI

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă