12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Audi va lansa un SUV electric. Viitorul Q8, cu autonomie de...

FOTO. Audi va lansa un SUV electric. Viitorul Q8, cu autonomie de 500 km

Producătorul auto german Audi are în plan lansarea mai multor modele noi, în anii următori, printre care și un SUV de clasă mare electric. Viitorul model Q8, care va apărea după noile Q1 și A8, va avea o autonomie de 500 km.

Noul Audi Q8, care probabil va avea și indicativul e-tron, va fi lansat pe piață în 2018 și va fi nava amiral a gamei Audi. Model cu trăsături de coupe gigant, după moda noilor SAV-uri (Sports Activity Vehicle), ar trebui să rivalizeze cu modele precum noul Mercedes GLE.

La începutul lui 2018 vom lansa un SAV cu propulsie electrică la clasa mare, segmentul premium, cu o autonomie de peste 500 kilometri. Va avea un design nou, foarte atractiv, pe care îl dezvoltăm special pentru seria e-tron și pentru vehiculele cu propulsie pe bază de baterie electrică. Acest SAV va fi construit pe baza celei de a doua generații a platformei modulare MLB 2”, a declarat Ulrich Hackenberg, directorul de dezvoltare tehnologica al Audi, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, conform Autoexpress.

Seria e-tron a debutat pe noile A3 și se va regăsi pe toate modelele Audi. Producătorul german spune că noul Q8 va avea un design special, diferit față de versiunile e-tron, care sunt doar niște versiuni electrice ale modelelor de bază. Astfel viitorul Q8 ar trebui să trimită Audi direct în vâltoarea luptei de pe piața electrică, acolo unde principala concurență o reprezintă Tesla.

Tot în ideea luptei cu Tesla, Audi va lansa R8 e-tron, care va rivaliza direct cu Model S. Printre alte modele care vor ieși de pe porțile uzinei din Inglostadt se vor număra Q1, cel mai mic SUV al producătorului, dar și A8.

Cu toate că gama de SUV-uri, spune oficialul Audi, că nu ar fi cea mai potrivit pentru modele electrice, prin prisma gabaritului, tocmai acest lucru ar putea fi un avantaj. Q8 va putea găzdui o baterie mai mare, de 50AH (amperi-oră), care ar putea facilita astfel creșterea autonomiei la peste 500 km.

Cel mai probabil, dacă va fi lansată pe piață și versiune cu propulsie convențională, aceasta va avea un design diferit față de Q8 e-tron. Modelul va consta peste 70.000 dolari.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă