9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. ATENTATELE DIN BOSTON. Cum s-a TRANSFORMAT soţia unuia dintre suspecţi după...

FOTO. ATENTATELE DIN BOSTON. Cum s-a TRANSFORMAT soţia unuia dintre suspecţi după căsătorie şi convertirea la Islam

Katherine Russell, văduva unuia dintre presupuşii autori atentatelor din Boston, Tamerlan  Ţarnaev, era o americancă obişnuită înainte de a se căsători şi a trece la Islam, potrivit unei foste colege de liceu, citată de Daily Mail. Aceasta spune că Russell a fost “transformată total” de Ţarnaev.

Motto-ul ei din liceu era “Fă ceva sau nu te mai plânge” şi le spunea prietenilor să se bucure de lucrurile mărunte din viaţă. Voia să dea la facultate şi să se înroleze în Corpul Păcii, povesteşte fosta colegă.

În schimb, l-a cunoscut pe Tamerlan Ţarnaev, care a emigrat în SUA din Cecenia. La 21 de ani, Katherine Russell era deja căsătorită şi avea un copil cu Ţarnaev, Zahara, acum în vârstă de trei ani.

S-a convertit la Islam, a început să-şi acopere părul cu un Hijab şi s-a schimbat atât de mult, încât şi-a uimit toţi prietenii.

“Katie”, cum era numită de prieteni, “a fost spălată pe creier de soţul ei super-religios. Nimeni nu înţelege ce s-a întâmplat cu ea”, spune o prietenă din copilărie, care nu a dorit să-i fie publicat numele. O alta adaugă: “Am văzut-o acum câteva luni şi era total schimbată. Nu mai ara aceeaşi persoană”.

Russell a crescut în Rhode Island alături de părinţii ei, un medic şi o asistentă, şi cele două surori mai mici. Participa la concursurile din liceu şi făcea parte din echipa de dans a şcolii.

Pe Ţarnaev l-a cunoscut pe când era studentă la Suffolk University din Boston. S-a convertit la Islam şi a renunţat la facultate, în 2010. A rămas alături de soţul ei deşi, în 2009, acesta a fost arestat pentru că a agresat-o.

După ce Ţarnaev a fost ucis de FBI, Russell s-a mutat în casa părinţilor săi, unde agenţi FBI au venit s-o interogheze, în speranţa de a afla de la ea amănunte despre motivaţiile şi legăturile presupuşilor atacatori din Boston.

 

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă