3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialFostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, la spital

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, la spital

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost transportat de urgenţă, joi, la un spital militar, din cauza unor “probleme cardiace”, au anunţat poliţia şi apropiaţii acestuia, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Pakistan: Fostul preşedinte Musharraf, arestat la numai o zi după eliberare

Musharraf, în vârstă de 70 de ani, trebuia să compară în faţa unui tribunal înfiinţat de Guvern pentru a-l judeca pentru înaltă trădare, dar s-a îndreptat către institutul de cardiologie al forţelor armate din Rawalpindi, oraş vecin cu capitala Islamabad, potrivit unor surse din cadrul poliţiei şi apropiaţilor săi.

“El a avut o problemă cardiacă”, a declarat tribunalului Jan Mohammad, un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei, pentru a explica absenţa de la audiere a fostului preşedinte.

“Starea sa de sănătate este proastă”, a declarat pentru AFP un membru al gărzii apropiate de Musharraf fără a oferi alte precizări despre fostul preşedinte, care s-a aflat la putere de la lovitura de stat din 1999 şi până la destituirea sa, în vara lui 2008.

Citeşte şi: Fostul dictator militar Pervez Musharraf, inculpat pentru asasinarea lui Benazir Bhutto

Guvernul premierului Nawaz Sharif a pus în funcţiune în noiembrie acest tribunal special desemnat să îl judece pe Musharraf pentru “înaltă trădare”, o infracţiune pasibilă cu pedeapsa cu moartea în Pakistan, pentru că a suspendat Constituţia şi a impus starea de urgenţă în 2007, când se afla la putere.

Fostul lider militar consideră ilegale procedurile împotriva lui şi afirmă că dispune de susţinerea puternicei armate în acest caz sensibil pentru o ţară care a cunoscut trei lovituri de stat de la înfiinţarea sa în 1947.

În afară de acest proces pentru “înaltă trădare”, Musharraf este în colimatorul justiţiei pentru presupusul său rol în uciderea fostei sale rivale Benazir Bhutto, a liderului rebel Akbar Bugti, de demiterea judecătorilor şi operaţiunea împotriva Moscheei Roşii din Islamabad, unde se baricadaseră islamiştii înarmaţi.

Citeşte şi: Partidul lui Pervez Musharraf a obţinut un mandat în Parlamentul federal

Cele mai citite

Statele Unite vor desființa vizele pentru români din anul 2025, susține premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu prilejul vizitei sale în SUA, că Statele Unite vor renunța să mai ceară vize cetățenilor români începând cu...

PSD crește ca Făt Frumos în sondaje

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar...

Prețul aurului a atins un maxim istoric

Gramul de aur s-a scumpit luni cu 6,9502 lei (2,34%), ajungând la o cotaţie de 303,8212 lei, de la 296,8710 lei, cât anunţase miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă