20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialFostul director al Liceului Tehnologic din Vernești, județul Buzău, cercetat după ce...

Fostul director al Liceului Tehnologic din Vernești, județul Buzău, cercetat după ce ar fi bătut un tânăr

Viorel Mirițescu, fostul director al Liceului Tehnologic din Vernești (Buzău) este cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă, lovire și lipsire de libertate, după ce ar fi bătut un tânăr care l-a denunţat pentru că i-ar fi cerut mită să-l ajute să promoveze bacalaureatul, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Parchetul Tribunalului Buzău, procurorii fac cercetări pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență, în legătură cu promovarea probelor la examenul de bacalaureat din anii 2013 și 2014, fiind vizați profesori și alți angajați ai unor instituții de învățământ din județul Buzău.

”În cauză sunt cercetate patru persoane care au calitatea de inculpați, împotriva acestora dispunându-se măsuri preventive. Pentru unul din inculpați Parchetul Tribunalului Buzău a formulat propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de Tribunalul Buzău. Față de unul din inculpați se efectuează concomitent cercetări și pentru comiterea unor infracțiuni contra persoanei”, se arată în comunicatul citat.

În acest caz a fost arestat Viorel Mirițescu, surse din rândul anchetatorilor spunând că acesta a săvârșit faptele de care este acuzat în calitate de director al Liceului Tehnologic din Vernești. Conform surselor citate, în acest caz este vizat și personal nedidactic de la un liceu din municipiul Buzău.

Viorel Mirițescu a fost arestat preventiv sâmbătă, iar în urma recursului depus de acesta și judecat, luni, la Curtea de Apel, măsura arestării preventive a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar.

”În baza art. 204 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul Miriţescu Viorel împotriva încheierii nr. 80 pronunţate în Camera de consiliu în 8.11.2014, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Buzău. Desfiinţează încheierea atacată şi pe fond respinge propunerea de arestare preventivă. În baza art. 227 alin. 2 rap. la art.211 Cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Miriţescu Viorel”, se arată în sentința dată de magistrații Curții de Apel, publicată pe portalul instanțelor.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, Viorel Mirițescu este cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă, lovire, lipsire de libertate şi alte violenţe, după ce ar fi bătut un absolvent care l-ar fi denunţat pentru că i-ar fi cerut mită pentru a-l ajuta să promoveze examenul de bacalaureat.

În urma acestui scandal, Mirițescu a fost destituit din funcția de director al Liceului Tehnologic din Vernești de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Viorel Mirițescu este inginer de profesie și predă discipline tehnice.

Cele mai citite

“Bruxelles-ul împușcă Ungaria pe la spate”, susține premierul Orbán. Ungaria ar refuza să participe la o misiune NATO în Ucraina

Șeful guvernului de la Budapesta, premierul Viktor Orbán, este de părere că "Bruxelles-ul împușcă Ungaria pe la spate", referindu-se la atitudinea pe care o...

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Dinamo a încheiat pe locul patru în EHF European League! „Dulăii”, învinși în finala mică de Rhein-Neckar Loewen

Dinamo a încheiat sezonul în EHF European League pe locul patru, după ce a pierdut finala mică în fața formației germane Rhein-Neckar Loewen cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă