24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFord Motor va angaja 7.000 de muncitori până în 2012

Ford Motor va angaja 7.000 de muncitori până în 2012

Ford Motor va angaja în Statele Unite peste 7.000 de muncitori în următorii doi ani deoarece a început să producă noi modele, transmite AP, citat de Agerpres.

Compania americană intenţionează să angajeze 4.000 de persoane în acest an, aproape jumătate urmând să fie angajaţi la fabrica Ford din Louisville, în Kentucky, care va produce noul model Ford Escape spre sfârşitul acestui an. De asemenea 3.500 de muncitori ar mai putea fi angajaţi în 2012.

Producătorul auto american intenţionează să angajeze 750 de ingineri specializaţi pe baterii şi alte domenii conexe, pentru dezvoltarea automobilelor electrice. Luni, la Salonul auto de la Detroit, Ford a prezentat trei vehicule electrice şi hibride, inclusiv versiunea electrică a modelului Ford Focus.

Ford, singurul mare producător auto american care a evitat falimentul, a câştigat 15,1% din piaţa de autovehicule uşoare din SUA în trimestrul al treilea al acestui an, în creştere faţă de 13% în urmă cu doi ani.

În vara lui 2007, Ford Europe a cumpărat de la statul român, reprezentat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), 72,4% din acţiunile Automobile Craiova pentru care a plătit suma de 57 de milioane de euro.

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Ciolacu și Erdogan concluzie dureroasă: În Gaza ne confruntăm cu o tragedie

Am discutat cu președintele Recep Tayyip Erdogan situația din Orientul Mijlociu și suntem de acord că în Gaza ne confruntăm cu o tragedie, spune...
Ultima oră
Pe aceeași temă