30 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăSpecialFolk, dans şi ciclism montan la Gărâna, cu "Mişcarea de Sănătate 2010"

Folk, dans şi ciclism montan la Gărâna, cu „Mişcarea de Sănătate 2010”

„Mişcarea de Sănătate 2010”, campania naţională exclusivă a Radio România Actualităţi, invită ascultătorii postului de radio în Poiana Lupului, la Gărâna, pe 7 si 8 august, unde îi aşteaptă muzică de calitate, competiţii în aer liber şi premii-surpriză, informează organizatorii.

În prima zi vor avea loc reprezentaţii de dansuri latino oferite dansatori profesionişti de la Clubul Sportiv Mystic din Reşiţa, urmate de un concert susţinut de Mircea Baniciu şi Ovidiu Mihăilescu şi de un recital special al Mariei Gheorghiu, prilejuit de lansarea noului ei material discografic, „Curcubeu”.

„Radio România Actualităţi se alătură celor care iau atitudine şi aleg un stil de viaţă sănătos. Împreună cu cei care ne ascultă, vom redescoperi, mergând cu bicicleta, interesul pentru mediu, sport şi mişcare, pentru libertate şi relaxare, pentru sănătate” a spus Daniel Ruse, redactor şef adjunct al postului.

Astfel, în cea de-a doua zi se va desfăşura a şasea ediţie a concursului „Banat Mountain Bike Maraton”, care se adresează cicliştilor din ţară şi de peste hotare. Competiţia va avea trei secţiuni: race, marathon şi marathon elite, acoperind distanţe care variază între 30 şi 80 de km, fiecare având câte trei categorii de vârstă.

Prin intermediul acestui maraton, Asociaţia Bike Attack, care se pregăteşte la această ediţie pentru 300 de participanţi, îşi propune promovarea şi mediatizarea în România a ciclismului montan – „mountain biking”, iar Radio Romania Actualităţi oferă ascultătorilor săi posibilitatea să cunoască noi zone cu potenţial turistic şi încurajează publicul tânăr să practice sporturi în aer liber.

Sprijinită de Primăria Brebu Nou, Serviciul Salvamont şi Lupo Turing, acţiunea face parte din campania naţională „Mişcarea de Sănătate 2010” care, pentru prima oară, reuneşte alte două mari proiecte ale RRA: „Folk fără vârstă” (o campanie aflată la a patra ediţie, care a fost concepută pentru a readuce muzica folk în preferinţele adolescenţilor şi care organizează în toată ţara concursuri de creaţie şi interpretare pentru tineri, sub îndrumarea unor cantautori consacraţi) şi „România pe biciclete” (o campanie care îşi propune să evidenţieze mersul pe două roţi, ca mijloc alternativ de transport, dar şi ca o formă de divertisment şi competiţie în aer liber).

„Mişcarea de Sănătate 2010” este prima campanie pe termen lung iniţiată de un post de radio ce urmăreşte să-i îndemne pe ascultători la diferite forme de mişcare, promovând în egală măsură o viaţă sănătoasă, turismul şi ecologia.

Cele mai citite

Denis Alibec ar putea ajunge la fostul club al lui Marius Șumudică

Denis Alibec (33 de ani) s-a întors în țară după eliminarea naționalei României de la Campionatul European din Germania. Chiar dacă atacantul nu a evoluat...

Joe Biden nu renunță la luptă

Acesta și-a asigurat susținătorii că va continua lupta pentru al doilea mandat la Casa Albă, în ciuda tuturor presiunilor de retragere și în ciuda...

Denis Alibec ar putea ajunge la fostul club al lui Marius Șumudică

Denis Alibec (33 de ani) s-a întors în țară după eliminarea naționalei României de la Campionatul European din Germania. Chiar dacă atacantul nu a evoluat...
Ultima oră
Pe aceeași temă