25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăPoliticăCreșterea economică prin investiții sprijinită de PSD face din România principala destinație...

Creșterea economică prin investiții sprijinită de PSD face din România principala destinație de afaceri din zonă: exemple de mari proiecte demarate în ultima lună

Anul 2024 se anunță a fi unul plin de investiții majore în România, un aport semnificativ având programele destinate mediului de afaceri, derulate de Guvernul Ciolacu.

Unul dintre cele mai importante proiecte, recent anunțat, este construcția unei fabrici de baterii la Galați, realizată de compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE). Aceasta reprezintă o investiție de 1,4 miliarde de euro și este una dintre cele mai mari din sectorul auto din România.

Investiția ABEE la Galați marchează un moment crucial pentru economia românească, având potențialul de a transforma orașul într-un centru important pentru producția de baterii electrice. Proiectul prevede utilizarea celor mai avansate tehnologii de producție pentru celulele electrice de tip litiu-ion (LPF) și va crea numeroase locuri de muncă.

Sprijinul PSD a atras deja investiții de circa 3 miliarde de euro, în noi uzine, în 2024

Pe lângă investiția belgiană, alte șase fabrici urmează să înceapă producția în 2024, cu o valoare cumulată a investițiilor de 1,2 miliarde de euro. Printre acestea se numără fabrica de componente auto a Beyçelik Gestamp în Argeș, investiția de 45 de milioane de euro a Continental la Sibiu, și fabrica de motoare electrice și ventilatoare a ebm-papst la Oradea.

Tot la Oradea, Biopharma Plasma invesește 37 milioane de euro într-o nouă unitate de producție, cu o suprafață de peste 34.000 mp, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Locală Oradea.

Aceste proiecte vor aduce peste 1.000 de locuri de muncă noi și vor contribui la creșterea economică a țării.

De asemenea, Symmetrica investește 48 milioane de euro într-o nouă fabrică de prefabricate la Bolintin-Vale (Ilfov), Hengst Filtration a inaugurat o nouă fabrică de 8 milioane de euro la Balș, iar Karl Mayer va construi două fabrici și un centru de întreținere tehnică în Maramureș, proiecte de mai multe milioane de euro.

PSD investește în proiecte industriale, esențiale pentru creșterea economică

Guvernul condus de PSD a alocat fonduri pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească. Grupul german Continental, de exemplu, beneficiază de suport financiar de la stat pentru noua sa unitate de producție la Sibiu. Aceasta va include atât zone de producție, cât și de logistică și birouri, contribuind semnificativ la creșterea capacităților de producție ale companiei în România.

Sprijinul acordat de PSD noilor uzine și facilități de producție construite în 2024 subliniază angajamentul partidului de a stimula creșterea economică și de a crea locuri de muncă. Investițiile semnificative din partea companiilor internaționale, facilitate de politici guvernamentale favorabile, vor transforma România într-un hub industrial important în Europa. Astfel, PSD contribuie la consolidarea economiei naționale și la creșterea veniturilor tuturor românilor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă