22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFocuri de armă pentru prinderea traficanților de țigări

Focuri de armă pentru prinderea traficanților de țigări

Focuri de armă, urmăriri, contrabandişti reţinuţi şi peste 57.500 pachete ţigări, în valoare de 120.000 de euro, confiscate, la granița cu Ucraina. 18 focuri de armă au tras Polițiștii de frontieră, în plan vertical, pentru a prinde mai mulți traficanți de țăgări.

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 57.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 120.000 de euro, ţigări ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. Pentru reţinerea celor implicaţi, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras zeci de focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunilor, opt cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar patru autoturisme au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră, informează IGPF.

18 forcuri de avertisment pentru prinderea contrabandiștilor

Vineri dimineață, la nivelul S.P.F. Brodina– judeţul Suceava, s-a desfăşurat o amplă acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, fiind astfel organizate mai multe dispozitive de control care au monitorizat D.J. 176 A (comunicaţia Brodina de Jos-Argel).

Astfel, în decursul a câteva ore, lucrătorii noştri au depistat în trafic, pe raza localităţii Argel, doua autoturisme care nu au oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră. Astfel, aceştia au fost nevoiţi să îi urmărească şi să tragă 18 focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile maşinilor.

După urmăriri de aproximativ 12 km, maşinile au fost oprite, iar în una dintre ele se aflau R. Petru, de 24 de ani, şi B. Dumitru, de 30 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava. Cealaltă maşina a fost abandonată pe un câmp, iar şoferul a reuşit să fugă.

În interiorul maşinilor au fost observate mai multe colete învelite în folie neagră, ce conţineau ţigări de contrabandă.

 Jeep Grand Cherokee, burdușit cu țigări de contarbandă

otodată, pe timpul urmăririlor, poliţiştii de frontieră au observat încă un autoturism marca Jeep Grand Cherokee înmatriculat în Anglia, abandonat pe un drum forestier de pe raza localităţii Argel, de asemenea încărcat cu ţigări de contrabandă.

Tot vineri dimineață, şi la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în cadrul căreia un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Tisa, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen.

Şi de această dată conducătorul auto a ignorat semnalele lucrătorilor noştri, continuându-şi deplasarea în mare viteză spre localitatea Crăciuneşti unde şoferul a abandonat maşina fugind pe un câmp din apropiere.

Lucrătorii noştri au procedat la somarea prin voce a celui în cauză şi deoarece acesta nu s-a supus, au tras, conform procedurilor legale, şase focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea lui, fiind identificat ca B. Daniel, în varsta de 44 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La cercetarea autoturismului au fost descoperite 10 colete care conţineau cantitatea de 4.996 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, peste 25.800 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 250.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele patru autoturisme au fost indisponibilizate la sediile PF în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei tineri acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Joi., o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de Sub Munte a observat, într-o zonă muntoasă împădurită, două persoane care transportau de la linia de frontieră către interior mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noştri i-au reţinut pe cei doi şi i-au identificat ca fiind cetăţenii români Mihai C., de 24 ani, şi Alexa C., de 22 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

Tot joi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi – judeţul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase dinspre frontieră spre localitatea Vicovu de Sus.

Lucrătorii noştri au tras un foc de armă în plan vertical şi au reuşit reţinerea lui G. Victoraş, în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău – ITPF Maramureş au observat, ieri, pe raza localităţii Piatra, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta către interiorul ţării mai multe colete voluminoase, însă cei în cauză au abandonat coletele la vederea lucrătorilor noştri şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.

În toate cele trei cazuri, la cercetarea terenurilor, au fost descoperite 31.730 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării, iar grănicerii ucraineni au fost informaţi pentru cercetarea în comun a evenimentelor.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei tineri reţinuţi acte premergătoare sub aspectul pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Cele mai citite

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă