18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialFiscul vinde Uzinele Nicolina Iasi

Fiscul vinde Uzinele Nicolina Iasi

» Directia Generala de Finante Iasi are sub sechestru majoritatea activelor societatii Nicolina Iasi, mai putin pe un teren de 14 hectare care apartine firmei Concept Investment SRL Brasov, achizitionat in 2007. Activele urmeaza sa fie cesionate.

Pentru a iesi din impasul financiar in care se afla si din blocajul procedurilor judiciare, Directia de Finante Iasi va cesiona creantele pe care le are la Nicolina, in contextul in care aceste creante sunt garantate cu activele sechestrate. "Pentru a putea acoperi macar o parte din datoriile pe care le are Nicolina Iasi catre bugetul de stat, Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala a hotarat sa cesioneze creantele pe care le detine la Nicolina SA, deoarece sunt intrunite conditiile necesare.
Exista o comisie la nivelul ANAF care hotaraste care creante se pot cesiona, conform legii", a declarat Maria Taran, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi. Fiscul a hotarat ca va fi organizata o licitatie pentru cesionarea acestor creante pe data de 8 ianuarie 2009, licitatia urmand sa aiba loc la Ministerul Economiei si Finantelor.

Pretul minim de la care se porneste licitatia este de 15,63 milioane de lei, adica valoarea debitului societatii Nicolina Iasi catre bugetul de stat. "Asupra bunurilor imobile ale debitorului Nicolina SA, adica noua cladiri si un teren intravilan in suprafata de 23.212 mp, este instituit sechestru. Aceste procese-verbale de sechestru confera Administratiei Finantelor Publice a Municipiului Iasi un drept de ipoteca.
In consecinta, creantele anuntate de noi sunt garantate si avem dreptul de a calcula obligatii fiscale accesorii", a adaugat Maria Taran.

Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

SMIS, stăpâna consultanței mascate în învățământ! Scrie proiecte gratuite și vinde logouri supravaluate

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL au explodat în 2023 după ce a pus mâna pe zeci de contracte de...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă