23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFiscul bulgar ar putea confisca maşinile a ZECI de mii de români....

Fiscul bulgar ar putea confisca maşinile a ZECI de mii de români. Vezi de ce!

Românii care şi-au înregistrat maşinile pe numele unor cetăţeni bulgari sunt în situaţia de a-şi pierde automobilul. Nu mai puţin de 35.000 de maşini ar putea fi confiscate dacă vor ajunge pe teritoriu bulgăresc, conform publicaţiei bulgare Monitor, citată de Agerpres.

Problema confiscării autoturismelor se pune în cazul românilor care şi-au înregistrat maşinile pe numele unor bulgari care, din cauza numărului mare de maşini deţinut în acte, au de plătit impozite foarte mari. Aceşti proprietari oficiali sunt în mare parte romi şi nu au de unde să scoată sume de mii de euro, datorate statului bulgar.

Autorităţile bulgare ar putea confisca pe loc maşinile atunci când acestea vor trece graniţa în Bulgaria. Bulgarii se aşteapta ca multe maşini să fie reţinute atunci când valuri masive de români vor pleca în ţara vecină pentru sărbătorile de 1 mai şi de Paşti. Multe dintre aceste maşini au fost înregistrate în oraşele din apropierea graniţei cu România, cum ar fi Ruse, Vidin, Silistra sau Dobrici, în fiecare din acestea existând persoane care au înregistrate pe numele lor chiar şi 200-300 de maşini.

Recordul la numărul de maşini deţinute conform actelor îi aparţine unui tânăr de 21 de ani din Ruse, care are pe numele său 712 maşini. Cum majoritatea maşinilor înregistrate au valori situate în jurul a 2500 euro, bulgarii cu 100 de maşini pe numele lor ar avea de dat autorităţilor nu mai puţin de 50.000 de euro, bani pe care cu siguranţă nu vor avea de unde să-i scoată. Bulgarii în această situaţie sunt acuzaţi de evaziune fiscală din cauza faptului că în dreptului numelor lor figurează sume nedeclarate de 2-300.000 euro, valoarea totală a maşinilor, chiar dacă acestea sunt deţinute doar în acte.

Mii de români şi-au înregistrat maşinile în Bulgaria pentru că taxele de primă înmatriculare sunt chiar şi de opt ori mai mici decât în ţara noastră. Pentru a deveni proprietar în acte un bulgar primea de regulă între 20 şi 50 euro, conform publicaţiei Monitor. Pentru ca proprietarul român al maşinii să poată conduce prin ţara noastră fără probleme bulgarul semna o procură. Totuşi autorităţile bulgare spun că această schemă este ilegală.

Anual, în Bulgaria, sunt înregistrate mii de maşini cu destinaţia România, numărul nefiind încă înregistrat oficial. Totuşi autorităţile române au în plan un proiect prin care să poată fi centralizate într-un sistem unic atât maşinile înregistrate în ţara noastră, cât şi cele înregistrate în Bulgaria.

 

 

 

 

Cele mai citite

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă