12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFinantele arunca taxa auto in gradina Mediului

Finantele arunca taxa auto in gradina Mediului

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, incearca sa arunce taxa de prima inmatriculare in gradina Ministerului Mediului, explicand ca aceasta nu este o taxa fiscala.
Taxa auto este o taxa de mediu si, prin urmare, ea poate face obiectul unei initiative legislative cetatenesti pentru a fi eliminata, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Declaratia lui Vladescu vine in contradictie cu cea a ministrului Mediului, Sulfina Barbu, care sustine ca este o taxa fiscala.
"Mentionez ca aceasta taxa este o masura fiscala si sunt convinsa ca Ministerul Finantelor, avand termenele la dispozitie, va gasi solutii pentru ca aceasta masura sa nu fie nici excesiva si nici sa nu incalce Tratatul de aderare", a declarat, saptamana trecuta, ministrul Mediului.
Scrisoarea Comisiei Europene privind taxa auto de prima inmatriculare, primul pas in procedura de incalcare a reglementarilor comunitare initiata de autoritatile europene in cazul Romaniei, a sosit insa la Ministerul de Finante.
"Am fost informat ca vineri seara (n.r. – 23 martie) a ajuns la minister scrisoarea de la Comisia Europeana. Eu nu am vazut-o inca", a declarat ministrul de Finante, Sebastian Vladescu.
Raspunsul autoritatilor romane este asteptat in urmatoarele doua luni. Daca dupa aceasta perioada de timp legislatia cu privire la aceasta taxa nu se modifica, Comisia va trimite un alt document – scrisoare de argumentatie – in care se va explica ce anume si cum trebuie schimbat. Autoritatile de la Bucuresti au la dispozitie alte doua luni pentru a se conforma cerintelor europene.
Romania va transmite Comisiei Europene o scrisoare protocolara ca raspuns la documentul de notificare trimis de executivul de la Bruxelles privind taxa de prima inmatriculare, urmand ca discutiile pe aceasta tema sa continue.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă