12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFinal de drum pentru Steaua şi Pandurii în Europa

Final de drum pentru Steaua şi Pandurii în Europa

Steaua şi Pandurii şi-au încheiat parcursul în competiţiile europene din acest sezon, fotbalul românesc rămânând fără nici o reprezentantă în primăvara europeană. Elevii lui Reghecampf au ratat atât opti­mile Ligii Campionilor, cât şi şaispre­zecimile Ligii Europa, acolo unde nici trupa lui Pustai nu a reuşit să ajungă.

Ultimul meci din Liga Campionilor, disputat miercuri seară la Londra şi câştigat de Chelsea, scor 1-0, a adus un record negativ pentru Steaua, roş-albaştrii fiind echipa cu cele mai multe meciuri consecutive fără victorie în această competiţie, 23 la număr. Ultima dată când Steaua se impunea, în faza grupelor, era în 2006, când câştiga cu 4-1 partida, din deplasare, cu Dinamo Kiev.

Ultima etapă din faza grupelor Ligii Campionilor a fost marcată de multe meciuri interesante, decisive pentru unele echipe, însă nu a fost şi cazul partidei Chelsea-Steaua. Cum roş-albaştrii erau oricum eliminaţi din com­pe­tiţie şi nu au evitat nici măcar atingerea recordului ruşinos, singura reuşită rămânea cea a englezilor, care au terminat grupa pe primul loc, poziţie din care Chelsea va primi un adversar mai uşor în optimile competiţiei.

Alături de Chelsea, în optimi a mai ajuns Schalke, care în ultimul meci a reuşit să învingă şi să surclaseze FC Basel, elveţienii urmând să evolueze, în primăvară, în Liga Europa. Nici formaţia Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit să iasă din grupele Ligii Europa. Meciul în care echipa a căzut psihic a fost cel cu Fiorentina, de la Cluj, când, deşi aveau 1-0 cu doar câteva minute înainte de final, scor la care rămâneau în cărţi pentru o calificare în şaisprezecimi, elevii lui Pustai au pierdut cu 1-2. Din grupa Pandurilor au rămas în com­petiţie Fiorentina şi ucrainenii de la Dnepr.

Din patru echipe, câte erau angrenate în cele două competiţii europene, România a rămas fără nici o reprezentantă în primăvară, fapt care va duce la ratarea locului 15 în clasamentul coeficien­ţilor UEFA, care îi permitea ţării noastre să trimită, din sezonul 2015, două echipe în Liga Campionilor. De acest privilegiu va beneficia Cehia, care a depăşit ţara noastră în special prin evoluţiile echipelor Viktoria Plzen (Liga Campionilor, şaisprezecimi Liga Europa) şi Slovan Liberec (Liga Europa).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă