Ficățeii de pasăre cu mere și ceapă sunt un fel de mâncare gustos şi care se prepară în doar 30 de minute. Mâncarea este recomandată în regimurile de slăbire bazate pe grupele sanguine. Astfel, dacă ai grupa 0, vei scădea în greutate dacă foloseşti ficăţei de pui, iar dacă ai grupa B, pune ficăţei de curcan.
Ingrediente
- 500 g ficăţei de pasăre
- patru linguri unt
- două cepe medii
- două mere
- două linguriţe măghiran
- vin alb
- sare şi piper (preferabil Cayenne)
Mod de preparare
Într-o tigaie medie, pune mai întâi untul. Când s-a încins, adaugă ficăţeii de pasăre. Lasă-i pe foc trei minute, întorcându-i pe toate părţile. După ce s-au prăjit, scoate-i şi ţine-i la cald, acoperiţi.
Taie ceapa rondele şi căleşte-o în grăsimea rămasă de la ficăţei. Când începe să se facă sticloasă, adaugă merele tăiate în patru şi lasă totul la înăbuşit cam cinci minute. Apoi, toarnă puţin vin alb şi adaugă măghiran, sare şi piper. Pe urmă pune ficăţeii, acoperă tigaia şi mai lasă-i opt minute la foc mic să mijoteze*.
Aceşti minunaţi ficăţei pot fi serviţi cu orice garnitură, dar dacă foloseşti reţeta într-un regim de slăbit, atunci consumă-i cu salată de păpădie şi pâine integrală din orez.
*A mijota este un verb inventat de bucătarii români, preluat din limba franceză „mijoter”, care înseamnă gătirea alimentelor într-un lichid aflat la o temperatură sub cea de fierbere.