12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFed Cup: Ungaria - România 1-2. Victorie importantă, debut cu stângul pentru...

Fed Cup: Ungaria – România 1-2. Victorie importantă, debut cu stângul pentru Halep

Prima zi din cadrul Fed Cup a adus o victorie extrem de importantă pentru România. Sorana Cîrstea şi prechea de dublu Niculescu – Begu au contribuit decisiv la succesul României, în timp ce Simona Halep le-a cedat unguroaicelor un meci gratuit.

Sorana Cîrstea, locul 26 WTA, a trecut cu uşurinţă de unguroaica Reka-Luka Jani, 253 WTA, cu socrul de 6-1, 6-0. În schimb Simona Halep, cu toate că a avut şansa să încheie meciul în două seturi s-a complicat spre finalul setului al doilea, pe care l-a pierdut, fiind ulterior învinsă şi în setul decisiv. Scorul final a fost 1-6,7-5,6-3 pentru Timea Babos, 83 WTA, care a obţinut astfel o victorie nesperată în faţa numărului 10 mondial Simona Halep.

Următorul meci cel la dublu, dintre Babos/Jani şi Monica Niculescu/Irina-Camelia Begu s-a încheiat cu victoria româncelor, scor final 6-7(5), 6-2, 6-0, asta deşi şansele României scăzuseră drastic după eşecului Simonei. 

Astfel România a reputat prima victorie, împtriva Ungariei, în cadrul Grupei I, regiunea euro-africană. Următoarele două meciuri sunt cele cu Marea Britanie şi Letonia, din zilele următoare.

Citeşte aici mai multe despre prezenţa României la Fed Cup, echivalentul feminin al Cupei Davis

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă