27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFarul joacă din ce în ce mai bine, dar nu convinge

Farul joacă din ce în ce mai bine, dar nu convinge

Deşi rezultatele din amicale nu conving, echipa de pe litoral joacă destul de bine, în opinia tehnicianului Alin Artimon.

 

Farul Constanţa nu a spart ghinionul nici la partida cu Dunărea Călăraşi. Deşi pe gazon s-a aflat o formaţie apropiată de primul 11 care va încerca să şteargă impresia proastă lăsată în tot turul campionatului şi care a creat nu mai puţin de opt ocazii mari de gol în prima parte, rezultatul final este departe de a fi unul mulţumitor. Cu zece juniori în teren, în partea secundă, marinarii au cedat de două ori în ultimele zece minute, dar au reuşit să domine clar un adversar mult mai bine „clădit“ din punct de vedere al experienţei. Partea plină a paharului o reprezintă cele 45 de minute de dominare, e adevărat sterilă, minusurile reprezentându-le naivităţile defensive care apar doar la vârste fragede.

„Nu mă declar nemulţumit, deşi o înfrângere este o înfrângere. Jucăm din ce în ce mai bine, am realizat 45 de minute excelente. Cât timp am avut prima formaţie în teren, am dominat copios şi ne-am creat numeroase ocazii de gol, iar după ce am introdus juniorii, am reuşit să ţinem blocată în propria jumătate o echipă bună de liga a treia. Practic, ambele goluri au venit pe naivităţi defensive şi la cele două faze la care oaspeţii au reuşit să treacă de linia de centru a terenului“, ne-a declarat tehnicianul Alin Artimon. Partida cu Dunărea s-a jucat la Ovidiu, pe terenul sintetic de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, iar golurile au fost înscrise de Olteanu (min. 80) şi Tudor (min. 85).

În ciuda rezultatelor slabe din acest start de an, staff-ul tehnic este mulţumit de felul în care evoluează echipa. Tinerii promovaţi la prima echipă cresc de la meci la meci, iar viitorul ar trebui să fie unul cel puţin decent, fără grija unei retrogradări egale cu o catastrofă. „Muncim şi acumulăm în această perioadă, iar Farul are o perspectivă frumoasă. Când văd aceşti tineri şi felul în care evoluează, nu pot să fiu decât mulţumit. La Farul trebuie să ne preocupe prezentul, pentru a profita de viitor“, crede tehnicianul Alin Artimon. 

Tinerii vor fi aduşi în faţă

Pentru returul de campionat, echipa se va baza, în mare parte, pe promovarea unor jucători de perspectivă, până la debutul noului sezon urmând să mai sosească la echipă un singur jucător. „Există un singur post unde nu avem o concurenţă reală. Nu doresc să fac nominalizări, dar acel post va fi acoperit până la începutul campionatului”, a mai precizat tehnicianul.

Cele mai citite

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă