12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFără număr: familia lui Mondial a adunat peste 120 de dosare penale

Fără număr: familia lui Mondial a adunat peste 120 de dosare penale

O singură familie – 120 de dosare penale. Pare ireal, dar în România se poate. Familia în cauză este nimeni alta decât cea a cunoscutului interlop Bercea Mondial. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, numai pe numele lui Bercea Mondial sunt, în prezent, şase dosare pe rol, scrie Mediafax.

Infracţiunile au fost din cele mai diverse, însă tot timpul s-au soluţionat fie cu NUP (neînceperea urmăririi penale), fie cu amendă administrativă, în cazul infracţiuni intrafamiliale.

În prezent, şase dosare penale se află încă în lucru, dosare în care figurează numele lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial. Infracţiunile din aceste dosare sunt diverse, de la distrugere şi furt, până la evaziune fiscală.

“În ultimii cinci ani, la nivelul IPJ Olt, au fost înregistrate 120 de dosare penale pe numele membrilor acestei familii, dosare care au fost înaintate Parchetului cu propuneri legale. În prezent, la IPJ Olt se află şase dosare penale pentru infracţiuni de natură judiciară sau economică, în care respectivul este implicat fie ca parte vătămată, fie ca făptuitor”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu.

De altfel, Anghel Sandu este un om şi foarte bogat. Dacă ar fi să ne luăm după declaraţia sa, averea sa ar atinge ordinul a milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă