13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialExpoziții-proiect la Muzeul Național de Artă Contemporană „Metarealia – în același...

Expoziții-proiect la Muzeul Național de Artă Contemporană „Metarealia – în același timp“

Noul sezon de expunere se deschide pe 27 aprilie cu două expoziții ce pot fi vizitate până în octombrie.

 

Σ Maria Capelos

 

P

e 27 aprilie, la etajul al treilea al MNAC, are loc vernisajul expoziției „Metarealia – în același timp“. Expoziția prezintă preocupările recente ale grupului de artiști 2META, Maria Manolescu și Romelo Pervolovici. 

Cunoscuți mai ales ca artiști media, ei abordează pictura ca mediu de exprimare începând din anul 2010. „Lucrările celor doi se intersectează în jurul noțiunii de meta. Pictura 2META caută breșele în real, realitățile multiple, realul după real, cei doi artiști lucrând împreună pe pânze diferite. În același timp, se desenează și o practică proprie, cu estetici identificabile, radical distincte și inconfundabile. «Metarealia» circumscrie un spațiu vizual hibrid în care ideea se unește cu materia“, spun cele două curatoare ale expoziției, Raluca-Elena Doroftei și Andreea Drăghicescu.

Error 404

 

În același timp, la etajul 2 al MNAC, se desfășoară proiectul „Error 404. Teritorii ale absenței“, o expoziție-cercetare care, după cum spune curatorul Horea Avram,  „pleacă de la mesajul primit atunci când utilizatorii accesează un website defect sau un link corupt. «Eroarea» în acest caz, însă, trimite mai degrabă la absență, mai exact la absența teritoriului, a spațiului funcțional şi comunicațional, a informației ca atare. Lucrările incluse în acest proiect au de-a face, într-un fel sau altul, cu ideea de eroare, disfuncționalitate, lacună sau defect înțelese în egală măsură în sens concret (tehnic, formal, vizual) şi în sens figurat, ca (im)posibilitate a reprezentării, a comunicării, a interacțiunii corporale la granița dintre real şi virtual“.  

 

„Eroarea“ în acest caz trimite mai degrabă la absență, mai exact la absența teritoriului, a spațiului funcțional şi comunicațional, a informației ca atare.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă