19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Două explozii soldate cu un deces și cu rănirea...

FOTO + VIDEO. Două explozii soldate cu un deces și cu rănirea mai multor persoane la uzine chimice din Germania. Câțiva angajați sunt dați dispăruți

UPDATE 19,15: Compania BASF a anunțat că nu este clar ce substanțe au fost degajate în aer în urma exploziei care s-a produs luni la complexul chimic din Ludwigshafen, în vestul Germaniei, informează DPA citată de Agerpres.

Din acest motiv, compania nu poate stabili riscul pentru populație, rezultat din degajarea acestor substanțe.

—————————————-

UPDATE 17,00: Cel puțin o persoană a murit, cel puțin șase au fost rănite și alte șase sunt date dispărute după explozia care a avut loc luni la fabrica de produse chimice a grupului BASF din Ludwigshafen, vestul Germaniei, a anunțat departamentul de pompieri din localitate, citat de Reuters, informează Agerpres.

“Explozia a fost cauzată de incendii în timpul lucrărilor la sistemul de conducte,” a indicat grupul german într-un comunicat.

——————————————

UPDATE 16,30:  La compania BASF din Germania s-au înregistrat, luni, explozii la două dintre fabricile sale, informează agenția Reuters. În urma acestora, mai multe persoane sunt rănite și mai multe persoane sunt date dispărute.

Una dintre explozii a afectat zona de nord a fabricii din Ludwigshafen, unde este și sediul central al BASF.

Separat, patru persoane au fost rănite ulterior, după o explozie de gaze la unitatea BASF din Lampertheim.

——————————————————————– 

Mai multe persoane au fost rănite, luni după-amiază, într-o explozie care a avut loc la compania chimică BASF, din sud-vestul Germaniei, informează Foxnews.

Purtătoarea de cuvânt a companiei, Ursula von Stetten, a precizat că explozia a avut loc în localitatea Ludwigshafen, în jurul orei locale 11.30.

Din primele cercetări, nu se știe cu certitudine numărul răniților. The Independent precizează că mai multe persoane ar fi date dispărute.

„Mai multe persoane au fost rănite, mai multe persoane lipsesc. Autoritățile investighează cauza exploziei”, se precizează într-un comunicat de presă.

Totodată, la momentul redactării acestei știri, nu se cunosc cauzele care au dus la izbucnirea exploziei.

 

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase înregistrări video, în care se poate observa cum fum dens se ridică în aer, de la sediul BASF. Autoritățile au făcut apel la locuitorii din localitățile Ludwigshafen și Mannheim să rămână în case și să țină închise ușile și ferestrele, întrucât substanțe toxice ar putea fi răspândite în aer.

Aceasta este cea mai mare companie de produse chimice, la care sunt angajate 33.000 de persoane. BASF produce o serie de produse industriale, de la solvenți la lipici, substanțe petrochimice și plastice.

 

 

 

Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă