19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialExplozie într-un bloc din Floreşti, 16 apartamente au fost afectate. Vezi care...

Explozie într-un bloc din Floreşti, 16 apartamente au fost afectate. Vezi care a fost cauza

O explozie puternică a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, într-un bloc din localitatea clujeană Floreşti, 16 apartamente fiind afectate, iar şase maşini avariate, fără a exista victime, transmite Mediafax.

Reprezentanţii ISU Cluj spun că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze, dar nu au fost stabilite deocamdată motivele acestei acumulări, specialiştii făcând verificări şi urmând să evalueze pagubele.

Pagubele exploziei nu au fost evaluate încă, dar că două apartamente au fost distruse, pereţii acestora fiind dislocaţi. Celelalte 14 locuinţe au suferit pagube mai mici, respectiv geamuri sparte, uşi rupte, pereţi crăpaţi şi mobilier distrus.

Specialiştii urmează să stabilească dacă explozia a afectat structura de rezistenţă a imobilului şi dacă se mai poate locui în clădire.

La locul deflagraţiei se află mai multe echipe de la E. On Gaz şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care lucrează la evaluarea pagubelor şi la stabilirea cauzelor exploziei.

Viceprimarul comunei Floreşti, Victor Pop, a declarat că dacă va fi necesar autorităţile le vor asigura cazarea familiilor afectate.

“Îi vom ajuta pe oamenii afectaţi de explozie, dacă trebuie cazaţi, dacă au nevoie, le vom asigura cazarea, vom asigura paza zonei, evacuarea molozului, iar ulterior, în funcţie de situaţie, vom încerca să ajutăm la reconstrucţia locuinţelor”, a spus Pop.

El a precizat că în blocul afectat de explozie – un imobil cu parter, trei etaje şi mansardă – locuiesc peste 60 de familii.

Prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a declarat, la rândul său, că a fost reactivat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Floreşti şi că va avea loc o şedinţă de Consiliu Local (CL) după ce specialiştii vor face o evaluare a pagubelor.

“Este un dezastru acolo, am fost şi eu de dimineaţă la faţa locului. Din fericire, nu există victime omeneşti. După prima evaluare a pagubelor, CL Floreşti va lua primele măsuri pentru a-i ajuta pe oameni şi, dacă va fi nevoie, şi prin intermediul Prefecturii vom face o solicitare la Guvern ca oamenii să fie ajutaţi din fonduri pentru situaţii de urgenţă”, a spus Vuşcan.

Explozia a avut loc într-un imobil de pe strada Gheorghe Doja din localitatea Floreşti, în jurul orei 02.00, într-un apartament situat la parter.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, explozia a fot urmată de un incendiu.

Conform sursei citate, 16 apartamente au fost avariate, iar şase maşini parcate în faţa imobilului au fost afectate de suflul exploziei, fără a exista victime.

Pompierii clujeni au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă. Proprietara unuia dintre apartamentele afectate de explozie, care nu era acasă, a suferit un atac de panică în momentul în care a văzut ce s-a întâmplat, ea având nevoie de îngrijiri medicale.

În urma exploziei, locatarii din bloc au ieşit afară, iar pompierii au oprit alimentarea cu gaz şi energie elecrică, în prezent lucrându-se la cercetarea cauzelor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că imobilul unde a avut loc explozia este format din parter şi un etaj, având mai multe apartamente. În apartamentul unde a avut loc explozia proprietarii nu erau acasă.

Cele mai citite

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...

E oficial! Adrian Vasile, OUT de la CSM București! Primele declarații ale antrenorului

Așa cum toată lumea se aștepta, CSM Bucureşti s-a despărțit de Adrian Vasile, după ce antrenorul nu a reușit să o califice pe noua...

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă