30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialEXPLOZIE în Praga. Aproximativ 40 de persoane, RĂNITE

EXPLOZIE în Praga. Aproximativ 40 de persoane, RĂNITE

O explozie de origine aparent accidentală întră-un imobil din centrul istoric al Pragăi s-a soldat luni dimineaţa cu aproximativ 40 de răniţi, au anunţat salvatorii din capitala cehă, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Aproximativ 40 de persoane au primit îngrijiri la spital. Este vorba în principal despre răniri uşoare”, a declarat pentru AFP Jirina Ernestova, o purtătoare de cuvânt a serviciilor de salvare.

“Câteva răniri grave nu sunt excluse. Verificăm dacă există şi alte persoane între dărâmături”, a adăugat ea.

Postul public de televiziune CT 24 a anunţat 55 de răniţi.

Deflagraţia a fost cel mai probabil provocată de gaze, a anunţat Ludek Hulan, un purtător de cuvânt al poliţiei.

“Poliţia privilegiază această versiune”, a subliniat el.

“Deflagraţia a spart ferestrele unor imobile, pe mai multe străzi adiacente”, a adăugat Hulan.

Aproximativ 220 de persoane, care se aflau în mai multe clădiri, au fost evacuate. Alimentarea cu gaze a fost întreruptă în aproximativ 20 de imobile din cartier.

Potrivit unor martori citaţi de presa cehă, pe strada pe care s-a produs explozia se putea simţi miros de gaze.

Un fotograf AFP a putut să vadă peste zece persoane care prezentau răni provocate de spargerea geamurilor în imobile vecine.

Imobilul în care s-a produs explozia se află pe strada Divadelni (“Strada Teatrului”), situată în apropierea Teatrului Naţional din Praga, Academiei de Ştiinţe, celebrei cafenele pragheze “Slavia”, sediului Academiei de Cinema (FAMU) şi Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii Carol.

Explozia a provocat panică puternică în rândul studenţilor şi profesorilor de la cele două instituţii de învăţământ superior, care şi-au exprimat, iniţial, temerea cu privire la un atac terorist, potrivit unor declaraţii citate de CT 24.

“Sunt profund afectat de această tragedie ce a avut loc pe strada Divadelni, în cursul acestei explozii de gaze”, a declarat premierul ceh Petr Necas, citat într-un comunicat.

Cele mai citite

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți. Un...

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...
Ultima oră
Pe aceeași temă