20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialExperţii olandezi care anchetează cauzele prăbuşirii zborului MH17 vor publica un raport...

Experţii olandezi care anchetează cauzele prăbuşirii zborului MH17 vor publica un raport în câteva săptămâni

Un prim raport privind prăbuşirea zborului MH17 în Ucraina va fi publicat în câteva săptămâni, anunță experții olandezi care anchetează cauzele tragediei din 17 iulie, informează Mediafax.

"Avem suficiente informaţii pentru a realiza un raport preliminar. Sperăm că acesta va fi gata în câteva săptămâni", a asigurat Wim van der Weegen, purtătorul de cuvânt al Biroului olandez pentru Securitate (OVV).

El a adăugat că anchetatorii OVV s-au aflat în Ucraina, însă nu au ajuns la locul accidentului, unde au loc confruntări între forţele militare ucrainene şi separatiştii proruşi.

"Pentru a analiza informaţiile (…), nu este esenţial să rămâi în Ucraina", a afirmat purtătorul de cuvânt al OVV, care a precizat că echipa va lucra de acum încolo la Haga.

Experţi ucraineni specializaţi în anchetarea catastrofelor aviatice, care participă la anchetă, s-au deplasat la locul accidentului înainte ca Olanda să preia conducerea anchetei. "De când am preluat conducerea anchetei, nu au apărut noi oportunităţi noi pentru a ne deplasa la locul catastrofei", a mai afirmat Van der Weegen.

Experţi olandezi, australieni şi malaysieni însărcinaţi cu strângerea rămăşiţelor pământeşti şi ale obiectelor personale ale victimelor s-au aflat însă la locul catastrofei, dar misiunea lor a fost suspendată miercuri, pe fondul deteriorării condiţiilor de securitate în zonă.

OVV a subliniat, într-un comunicat, că sarcina sa este să stabilească ce a cauzat prăbuşirea avionului, nu cine este responsabil.

Informaţiile extrase din cutiile negre, analiza informaţiilor înregistrate de radare şi de controlorii de trafic aerian vor permite redactarea unui raport preliminar, a asigurat Wim van der Weegen.

Avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa. Kievul şi Occidentul i-au acuzat pe separatiştii proruşi că ar fi responsabili de catastrofă, în timp ce Moscova şi separatiştii acuză Kievul.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă