14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialExperții internaționali le cer localnicilor să-i ajute în recuperarea cadavrelor victimelor accidentului...

Experții internaționali le cer localnicilor să-i ajute în recuperarea cadavrelor victimelor accidentului din Ucraina

Cei 100 de experţi internaţionali care se află în Ucraina le-au cerut localnicilor ajutorul pentru căutarea altor rămăşiţe umane sau a obiectelor personale ale victimelor avionului Malaysia Airlines, relatează AFP, conform Mediafax.

"A fost cerut ajutorul localnicilor pentru găsirea unor noi rămăşite umane sau obiecte personale ale victimelor", a anunţat Ministerul olandez pentru Securitate şi Justiţie, într-un comunicat, precizând că în acest sens au fost distribuite în zonă afişe.

Prezenţi în ultimele zile în apropiere de satul Roszipne, experţii olandezi, australieni, malaysieni întâmpină probleme în recuperea rămăşiţelor umane din zonă, unde luptele au luat amploare în ultima perioadă.

Şeful misiunii de experţi a afirmat, marţi, că "este posibil ca populaţia şi autorităţile locale să fi adunat numeroase rămăşiţe umane". "Astfel s-ar putea explica de ce experţii au găsit până în prezent doar obiecte personale", a adăugat el.

Peste 200 de sicrie cu rămăşiţe ale victimelor au fost deja transportate în Olanda, dar numeroase fragmente de cadavre şi obiecte personale ale victimelor se află încă la faţa locului, la aproape trei săptămâni de la catastrofa care a provocat 298 de morţi, dintre care 193 de olandezi, 44 de malaysieni şi 28 de australieni.

Avionul Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, care decolase de la Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur, a fost doborât la 17 iulie în estul Ucrainei.

Cele mai citite

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...
Ultima oră
Pe aceeași temă