25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialEuropa de Est se apropie de China. Summit cu 16 ţări europene,...

Europa de Est se apropie de China. Summit cu 16 ţări europene, la Beijing

China pregăteşte organizarea unei reuniuni cu şefii de guvern din 16 state ale Europei Centrale şi de Est.

Summit-ul se ve desfăşura în noiembrie 2015 la Beijing.

Reuniunea în acest format este la cea de-a patra ediţie. Reuniunile similare s-au organizat la Varşovia (2012), Bucureşti (2013) şi Belgrad (2014).

Ultima reuniune, cea de la Belgrad, a adus Serbiei beneficii economice foarte importante. Cei doi şefi de guvern, Li Keqiang şi Aleksandar Vučić, au inaugurat în decembrie 2014 un nou pod peste Dunăre, construit la Belgrad.

Podul, lung de 1,5 kilometri, este prima construcţie de acest tip realizată de China în Europa. Podul va permite construirea unei magistrale feroviare care să lege reţelele de căi ferate din Ungaria şi Serbia cu cea din Grecia, până la portul Pireu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă