13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialEurolines preia gratuit pasagerii curselor Malev către şi dinspre Budapesta

Eurolines preia gratuit pasagerii curselor Malev către şi dinspre Budapesta

Eurolines România a anunţat vineri că va prelua gratuit în luna februarie pasagerii curselor Malev către şi dinspre Budapesta, după ce compania aeriană ungară, aflată în faliment, a încetat vineri dimineaţă zborurile, relatează Mediafax.

“Eurolines România încearcă prin acest demers să vină în ajutorul pasagerilor afectaţi de anularea curselor companiei Malev, care în cursul acestei dimineţi a anunţat încetarea tuturor operaţiunilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Autocarele Eurolines pleacă zilnic, de luni până sâmbătă, din Bucureşti şi din principalele oraşe ale ţării, iar din Budapesta plecările sunt zilnice.

“În limita locurilor disponibile, pasagerii posesori de bilete Malev pe aceste rute vor fi îmbarcaţi gratuit”, se mai arată în comunicat.

Şi Wizz Air a anunţat vineri că oferă pasagerilor Malev blocaţi pe aeroporturi străine tichete speciale până la Budapesta, pentru 9.900 forinţi, echivalentul a 45 dolari SUA.

Malev a intrat în această săptămână în faliment, sub protecţie specială faţă de creditori, iar guvernul a numit un administrator special. Furnizorii au început să ceară plăţi în avans pentru serviciile prestate, iar guvernul nu mai poate finanţa compania, măsură interzisă în luna ianuarie de Comisia Europeană.

Toate zborurile companiei au fost suspendate începând de la ora 5:00 GMT (6:00 ora locală la Budapesta).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă