18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecial"Este un spectacol horror..."

“Este un spectacol horror…”

Ne aflam intr-o campanie electorala dizgratioasa, cu timpi
de antena si tot dichisul de rigoare, cu subtile intentii de manipulare a bietului cetatean, care este, de fapt, chemat la un simplu Referendum. "Stelele" politichiei noastre, nu pot insa, sa inregistreze audienta de care se bucura adevaratele "stele".

Un record absolut de audienta a inregistrat unul din cele mai solide spectacole de divertisment, "Dansez pentru tine" de la Pro TV aflat in faza finala a celei de a treia editii. Oricat s-ar zbate pe la talk-show-uri si buletine informative "alesii poporului suveran", nu vor inregistra nici macar un sfert din rating-ul acestei emisiuni, care dovedeste ca publicul nostru este normal, vrea buna dispozitie, vrea solidaritate pentru idei generoase. Emisiunea, realizata la cotele unui inalt profesionalism, cu eleganta in imagine si prezentare, intr-un cuvant este spectaculoasa. Acest divertisment, chiar daca atinge zona specifica productiilor lui Valeriu Lazarov, apropiata de emotia telenovelelor, se situeaza in fruntea topului emisiunilor dedicate bunei dispozitii. De buna calitate, ramane si "Megastar" – productia Primei TV, aflata tot in faza finala. In aceasta primavara "Dansez pentru tine" si "Megastar" au fost varfurile programelor TV de divertisment.
N-am putea omite dintre propunerile de divertisment ireprosabil concepute, care ascund discret si o linie educativ-culturala, nici "Stele de… 5 stele" de la TVR 1. Ultimele doua editii au avut drept invitat, unul din putinii realizatori de divertisment cu adevarat original prin formatele practicate, pe Titus Munteanu. Chiar daca postul public investeste mai putin in aceasta emisiune a "stelelor" autentice, pentru scenografie si ansamblul baletului, "Stele de… 5 stele" prilejuieste intalniri remarcabile cu vedete autentice. S-au strans in jurul lui Titus Munteanu, artisti de vaza amintindu-ne de timpurile vitrege ale televiziunii publice, cand exista cenzura, si totusi emisiunile realizatorului, ca si cele ale lui Alexandru Bocanet, erau mult mai ingenioase decat cele ce se produce astazi. Titus Munteanu a inventat si "scoala vedetelor" lansand nume pretuite, iar in prezent lucreaza cu aspirantii la statutul de staruri intr-o amuzanta emisiune "Numai cu acordul minorilor".
 Vasile Ionescu (e-mail): "(…) Nu m-a interesat niciodata politica, dar de cateva zile a inceput sa ma intereseze si pe mine, si pe colegii de la facultate. (…) Este un spectacol horror sa-i auzi vorbind de democratie pe tovarasii parlamentari. Orice prost poate sa constate din talk-show-uri si telejurnale, ca majoritatea tovarasilor il urasc cu disperare pe presedintele tarii. (…) Trebuie sa alegem altii, care sa ne respecte. Cand ii auzi vorbind cu emfaza de democratie ti se face frica, stiind ca vorbitorii, multi, au colaborat cu Securitatea sau stau cu (…) pe milioane de euroi in urma afacerilor «nedemocratice» practicate. Este penibil sa auzi din gura acestora cuvantul democratie. Cum este penibila reclama aceea cu «din Ziua am aflat ca se construieste un stadion, ca sunt cresteri la bursa… S-au intors milioane de romani… si eu sunt roman» zice un negru cu un copilas in brate. Reclama e ridicola, enervanta, si insistent difuzata de Realitatea TV care il cultiva pe patronul ziarului, un colaborator cica «de bine» al Securitatii (…) Spectacol politic difuzat generos de mass-media apartinand unor interesati de mazilirea presedintelui (…) este dizgratios (…), ne arata in ce lume traim dupa 17 ani de la scaparea de comunism. Am scapat de dracu’ dar i-a ramas coada (…)". Spectacolul intr-adevar este dizgratios pentru ca de la o zi la alta tensiunea creste, orice logica elementara incepe sa fie ignorata cu toate ca se invoca de la o secunda la alta cuvantul "democratie". CNA se implica in aceasta "campanie electorala", cum a ajuns sa fie tratat  "Referendumul", stabilind, alaturi de parlamentari, reguli. Liberalul Rasvan Popescu din CNA ne explica la un post TV ca sunt "reguli simple pentru o campanie pro si contra, si astfel mass-media va fi mult mai relaxata"! Dar "regulile simple" carora li s-au adaugat timpi de emisie pentru partide, au infierbantat mass-media, si intalnesti aceleasi personaje pe toate posturile de televiziune cu ura in priviri. Unele fac pe "echidistantele" ca, de pilda, Antena 3, ca si alte surate de nisa, dar sunt la un pas sa implore electoratul a nu merge la validarea Referendumului, ca prezenta sa nu conteaza in fata vointei parlamentarilor de a ne face un "bine democratic" cu sila.
Cum divertismentele de calitate si-au incheiat editiile, nu ne ramane decat sa privim la "Animal Planet"! Acolo, nu veti intalni nici stupide reclame, nici "starurile" politichiei. 

Cele mai citite

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă