12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialEnel încurajează consumul eficient de energie oferind becuri economice

Enel încurajează consumul eficient de energie oferind becuri economice

Compania a înlocuit sâmbătă peste 3.000 de becuri incandescente cu unele economice în gospodăriile din comuna Tortoman, judeţul Constanţa. În acest mod, peste 550 de gospodării vor economisi circa 55.000 lei pe an. Acţiunea face parte din campania pentru promovare a unui consum energetic responsabil derulată de Enel România.

Tortoman, judeţul Constanţa, se alătură comunităţilor din România iluminate cu becuri economice, datorită unui proiect de responsabilitate socială al Enel România, ce se concentrează pe utilizarea inteligentă a energiei în gospodării. 

Enel îşi continuă proiectul de promovare a unui consum eficient de energie, ce a fost lansat în noiembrie 2011, când comuna Izvoarele din judeţul Giurgiu a devenit prima localitate din România ce utilizează exclusiv becuri economice. Anul următor, Valea Ciorii, din judeţul Ialomiţa, a fost a doua comunitate care a beneficiat de acest program, numărul gospodăriilor iluminate cu becuri economice ajungând la peste 3,500. Proiectul face parte din platforma de responsabilitate socială a Enel, al cărei scop este crearea unei lumi sustenabile pentru generaţiile viitoare. Peste 4,000 de gospodării din România au beneficiat în acest mod de economii de energie în ultimii trei ani.

Enel România a lansat acest proiect ambiţios pentru a îmbunătăţi cu adevărat viaţa de zi cu zi a comunităţilor locale, creând condiţiile necesare unui consum redus de energie, din care rezultă costuri mai mici. Programul include şi o campanie educaţională, astfel încât clienţii să fie informaţi în legătură cu beneficiile unui consum eficient de energie”, a declarat Radu Coşarcă, Director Relaţii Externe al Enel România.

În acţiunea de sâmbătă, 25 mai, compania a înlocuit becurile incandescente din 550 de gospodării din Tortoman cu unele economice, ceea ce va ajuta întreaga comunitate să economisească aproximativ 55.000 lei pe an. Prin acest proiect, Enel va îmbunătăţi vieţile a peste 1.800  de oameni, care vor putea beneficia de avantajele unui consum responsabil de energie.

„Iniţiativa Enel este binevenită de către locuitorii din Tortoman, iar pentru noi este o onoare să fim iluminaţi cu becuri economice. Suntem recunoscători că am fost implicaţi într-o astfel de iniţiativă care arată respect pentru mediu. Dorim să mulţumim Enel pentru implicare şi pentru importanţa acordată localităţii noastre”, a spusLucian Chitic, primarul din Tortoman.

Profil de companie

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice şi cea de-a doua companie europeană de utilităţi în funcţie de capacitatea instalată. Este un jucător integrat, comercializând electricitate şi gaze naturale către peste 61 milioane de clienţi. Enel activează în 40 de ţări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de circa 98.000 MW şi aproximativ 74.000 de angajaţi.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar si al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 4.000 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă