20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialElveţia refuză să-i acorde viză de intrare unui văr al preşedintelui sirian

Elveţia refuză să-i acorde viză de intrare unui văr al preşedintelui sirian

Elveţia a refuzat să-i acorde viză de intrare unui văr al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Hafez Makhluf, care voia să se întâlnească cu avocatul său în Elveţia, potrivit unei decizii a Tribunalului federal, cea mai înaltă instanţă juridică din ţară, publicată pe site-ul său, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Hafez Makhluf este şeful serviciilor secrete de la Damasc şi protestează faţă de sancţiunile impuse de Elveţia regimului sirian şi demnitarilor săi. Tocmai din acest motiv voia el să vină în Elveţia, pentru a discuta despre acest lucru cu avocatul său, conform ziarului Neue Zurcher Zeitung am Sonntag, care a dezvăluit informaţia.

Hafez Makhluf, în vârstă de 40 de ani, este considerat un partizan al liniei dure adoptate de liderii sirieni şi responsabilul pentru represiunea brutală a opozanţilor regimului, în special în oraşul Deraa, la începutul revoltei.

Conform deciziei Tribunalului federal, Hafez Makhluf “figurează pe poziţia a şasea” pe lista celor 54 de persoane fizice sau juridice ale căror averi au fost îngheţate în Elveţia, din cauza reprimării protestelor din Siria.

Hafez Makhluf “este desemnat ca fiind colonelul care conduce aripa de la Damasc a Direcţiei de informaţii generale, un văr al preşedintelui Bashar al-Assad, un apropiat al lui Mahir al-Assad şi implicat în reprimarea manifestanţilor”, precizează Tribunalul.

Conform deciziei Tribunalului, Makhluf încearcă din iunie să determine anularea sancţiunilor care îl vizează, apreciind că se bazează pe fapte inexacte. De aceea voia el să meargă în Elveţia, pentru a se întâlni cu avocatul său.

Judecătorii au apreciat însă că Makhluf şi avocatul său au “la dispoziţie mijloace de comunicare moderne”, iar avocatul “poate merge cu uşurinţă în Siria” pentru a discuta cu clientul său.

Cele mai citite

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

Dinamo a încheiat pe locul patru în EHF European League! „Dulăii”, învinși în finala mică de Rhein-Neckar Loewen

Dinamo a încheiat sezonul în EHF European League pe locul patru, după ce a pierdut finala mică în fața formației germane Rhein-Neckar Loewen cu...

Copil de 12 ani, prins la volan într-o comună dâmbovițeană

Un copil în vârstă de 12 ani a fost prins de poliţişti în timp ce conducea o maşină pe o stradă din localitatea dâmbovițeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă