27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialElmar Brok, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European: Recep Erdogan...

Elmar Brok, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European: Recep Erdogan va profita pentru a-și întări puterea

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va profita de lovitura de stat militară eşuată pentru a-şi întări puterea, a avertizat eurodeputatul Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

„Erdogan va încerca să-şi extindă poziţia de putere”, ceea ce ar putea duce la o „divizare dramatică” în societate turcă, a afirmat Elmar Brok, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, într-un interviu apărut sâmbătă în cotidianul Die Welt

„Turcia trebuie să revină rapid la ordinea constituţională. Aceasta se aplică atât Armatei, cât şi lui Erdogan, care în prezent îndeplineşte o funcţie ca preşedinte ce nu este prevăzută în Constituţie”, a spus Brok.

Afirmaţiile sale au fost întărite de liderul Verzilor germani, Cem Oezdemir. „Erdogan nu va lăsa să-i scape această ocazie nu doar de a epura total armata, ci şi de a-şi realiza în sfârşit proiectul unui amendament constituţional cu obiectivul autocraţiei”, a declarat Oezdemir pentru publicaţia Welt am Sonntag.

„Puţinele instituţii de presă critice şi primele vlăstare ale societăţii civile nu se pot aştepta, în mod cert, la nimic bun”, a estimat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă