22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialElicopter nou pentru CJ Constanța. Aparatul de zbor, identic celui prăbușit anul...

Elicopter nou pentru CJ Constanța. Aparatul de zbor, identic celui prăbușit anul trecut în lacul Siutghiol

Consiliul Județean Constanța va primi un elicopter nou, identic celui prăbușit anul trecut în lacul Siutghiol, accident soldat cu moartea a patru persoane, a declarat, joi, vicepreședintele CJ Cristinel Dragomir, informează Mediafax.

Consilierii județeni au aprobat în unanimitate, în ședința de joi, proiectul de hotărâre privind aplicarea convenției între județul Constanța, Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și Airbus Helicopters SA.

Citește și: VIDEO. Filmul complet al elicopterului SMURD prăbușit în Siutghiol, făcut public

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, a declarat că a fost nevoie de acest proiect deoarece elicopterul prăbușit era în proprietatea CJ, însă polița de asigurare fusese încheiată între Inspectoratul General de Aviație, cel care utiliza aparatul de zbor, și firma de asigurări.

“Știți ce s-a întâmplat, s-a prăbușit elicopterul, iar elicopterul avea poliță de asigurare, care fusese plătită de Inspectoratul General de Aviație. Deoarece raportul de evaluare al poliției spune a fost daună totală și trebuie înlocuit, ni se dă un alt elicopter cu aceleași caracteristici. Noi suntem proprietari, dădusem elicopterul în comodat Inspectoratului General de Aviație, s-a întâmplat nenorocirea, iar polița de asigurare era semnată doar de Inspectoratul General de Aviație și de Omniasig și ca să poată să se facă această plată ca să ne vină elicopterul era nevoie să spunem că suntem de acord, că recunoaștem polița”, a declarat vicepreședintele CJ Constanța.

Citește și: UPDATE. VIDEO. Drona care a filmat locul prăbușirii elicopterului a fost găsită. PICCJ: Procurorii nu au informația că drona a fost recuperată

El a spus că nu știe când va primi Consiliul Județean Constanța noul elicopter de la firma de asigurări, dar că aparatul de zbor va fi operat tot de către Inspectoratul General de Aviație și utilizat de SMURD.

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani), şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic produs în 15 decembrie 2014, în judeţul Constanţa, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în lacul Siutghiol.

Elicopterul prăbuşit fusese achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa în noiembrie 2012 şi fusese transferat cu o lună înainte de accident pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

În iunie 2015, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziționarea elicopterului prăbușit în decembrie 2014 în lacul Siutghiol din Mamaia.

Cele mai citite

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: “Bilanțul lui este matematic zero”

Candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Sebastian Burduja, a criticat dur activitatea actualului edil, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...
Ultima oră
Pe aceeași temă