7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialElevii din clasa a IV-a vor avea manuale digitale

Elevii din clasa a IV-a vor avea manuale digitale

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, a lansat, miercuri, licitaţia pentru manuale şcolare noi în format print şi digital, pentru clasa a IV-a, informează Mediafax.

Firmele câştigătoare vor tipări manualele atât în format print, cât şi digital, varianta tipărită fiind realizată în două volume imprimate, corespunzătoare, în principiu, fiecărui semestru în parte.

Manualul şcolar digital este o formă electronică a manualului școlar, distribuită pe un dispozitiv de stocare extern, CD/DVD, odată cu varianta tipărită (câte un CD/DVD pentru fiecare volum în parte), se arată în documentaţia publicată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Această variantă are un conținut similar celei tipărite a manualului şcolar şi cuprinde, în plus, o serie de activităţi multimedia interactive de învăţare (AMII), care pot fi: exerciţii interactive, jocuri educaţionale, animaţii, filme, simulări, toate acestea având obiectivul de a aduce un plus de valoare cognitivă. Varianta digitală a manualelor este accesibilă şi on-line pe platforma www.manuale.edu.ro.

Manualele pentru clasa a IV-a vor fi transmisibile, la finalul clasei a IV-a, elevii le vor preda la şcoală pentru a fi redistribuite copiilor care vor termina clasa a III-a şi se vor reînnoi în stocuri cuprinse între 10-20% din numărul total al elevilor înscrişi.

Ofertanţii vor prezenta formele finale ale celor două variante de manuale, asupra cărora singura intervenţie ulterioară care se acceptă este înlocuirea copertei şi a paginii de gardă prin adăugarea elementelor de personalizare (autori, referenți, descriere CIP, numărul Ordinului MECȘ de aprobare etc.), potrivit Centrului Naţional de Evaluare şi Exeminare.

Obiectul contractului îl constituie şi achiziţia, livrarea și transportul manualelor școlare de la producător la depozitele de carte școlară ale inspectoratelor școlare județene/al municipiului București. Ofertanții câștigători sunt obligaţi să asigure tirajul de manuale școlare comandat, ca urmare a solicitărilor cadrelor didactice, în cele două variante: varianta tipărită şi varianta digitală.

Conform documentaţiei publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru fiecare manual de la clasa a IV-a vor putea fi desemnate câştigatoare maximum trei firme, durata acordului fiind de patru ani, iar valoarea estimată fără TVA este de 22.902.482 lei.

Cele mai citite
00:00:31

VIDEO. Joe Biden instalația din bradul național de Crăciun

Președintele american Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, au participat joi (30 noiembrie) la tradiția anuală de aprindere a Bradului Național de Crăciun...

Incendiu în Sectorul 5! Intervin mai multe autospeciale

Pompierii intervin în sectorul 5 al Capitalei, vineri, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un grup de patru locuințe de pe Intrarea Herești. Potrivit...
00:00:31

VIDEO. Joe Biden instalația din bradul național de Crăciun

Președintele american Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, au participat joi (30 noiembrie) la tradiția anuală de aprindere a Bradului Național de Crăciun...
Ultima oră
Pe aceeași temă