12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialElena Udrea: Știam că voi fi arestată de foarte mult timp, nu...

Elena Udrea: Știam că voi fi arestată de foarte mult timp, nu știam pentru ce

Elena Udrea a declarat într-o intervenție telefonică pentru B1 TV că nu se aștepta să iasă din arest și că acest lucru înseamnă că Justiția mai are o șansă. 

”Nu m-am așteptat să ies, vă spun sincer. Justiția mare are încă o șansă. Tot ce a făcut Traian Băsescu a fost pentru întărirea statului de drept și din bună-credință.”, a spus Udrea. 

De asemenea, deputata a vorbit despre condițiile din arest și dorința ei de a fi singură după ce nu a avut intimitate aproape 3 luni. 

”Arestul te schimba foarte mult, inclusiv fizic, nu numai din cauza presiunii psihologige extraordine care a fost asupra mea cât și din cauza condițiilor minime, mai ales pentru o femeie. M-am descurcat la fel ca oricare femeie care era acolo. Multe alte femei care îndură condiții aproape inumane uneori. La mine, ca persoană publică, impactul a fost foarte mare, pentru că nu am putut să fac nimic în ceea ce privește minimul de îngrijire pentru o femeie. Nu am putut să mă coafez, asta nu e nicio problemă, nu e o dramă. Dar faptul că nu puteai să faci mișcare, că trebuia să stai imobilizat în 9 metri pătrați, te îmbolnăvește. Mulți oameni ies de acolo bolnavi. După aproape trei luni, în care chiar și cel mai intim moment la care vă puteți gândi, le-am petrecut alături era alături de alte trei persoane, vreau să petrec cât mai mult timp singură. În 9 metri patrați, 1 metru însemna baia, fără ușă. Ești om, ai nevoi fiziologice, vă dați seama, faci totul în public practic. Toată intimitatea este exhibată. Mama înțelege dorința mea”, a explicat Elena Udrea pentru B1 Tv.

Elena Udrea a precizat că a fost chemată de două ori în cele trei luni de zile să dea declarații. 

„Am fost chemată de două ori chemată de procurori în acest dosar. Am fost norocoasă, pentru că femeile cu care am stat în cameră erau arestate cu grupul și nu au fost chemate nici măcar odată. Îmi reproșau mie acest mod răvășit de a face Justiție. Un reproș cu prietenie pentru că situația în care ne aflam și eu și ele ne-a făcut să legăm o prietenie care va ține toată viața.Era un fel de ironie amară: ”Asta e Justiția pe care ai susținut-o atâia ani”.”, a mai spus Udrea. 

Elena Udrea a subliniat că lupta anticorupție din România se face și pentru popularitate. 

”Nu cred că folosește acest arest preventiv decât a teroriza oamenii și de a-i demoraliza. este un instrument de a determina oameni să recunoască lucruri pe care nu le-au făcut sau lucruri despre oameni care sunt ținte, informații de care procurorii au nevoie. Doamna Kovesi arestându-mă pe mine a crescut în sondaje, și asta nu o spun eu, i-a crescut popularitatea. Nu am apărut întâmplător în acest dosar, în condițiile în care până în 2 februarie nu a existat nicio acuzație. În dosarul Gala Bute nu am fost acuzată de nimic niciodată până în 2 februarie, când s-a format o avalanșă de acuzații. Toată această luptă cu corupția se duce și cu un scop de popularitate. Știam că voi fi arestată de foarte mult timp, nu știam pentru ce”, a mai spus Udrea. 

De asemenea, Udrea a declarat că s-a gândit să scrie o carte cu tot ceea ce i s-a întâmplat în ultima vreme, 

”Cea mai mare bătălie dată împotriva unui candidat, din campania prezidențială, a fost dată împotriva mea.  M-am gândit să scriu o carte. Eu am spus lucruri pe care le-am aflat în ultimul an. Aș putea să spun lucruri din ultimii zece ani. Nu îmi propun să fac asta. Nu sunt un om iresponsabil, înțeleg că sunt lucruri care trebuie să rămână neștiute.  Nu mi s-a cerut să fac denunțuri. Nu am sesizat că se țintește mai sus. Nu este un dosar Gala Bute este un dosar Elena Udrea, eu sunt singura acuzată de abuz în serviciu”, a mai spus Udrea. 

Elena Udrea a acordat un interviu telefonic pentru B1 TV, primul de la ieșirea din Târgșor. Deputata se află în arest la domiciliu pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul ”Gala Bute”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă