6.3 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăSpecialEXCLUSIV. GALERIE FOTO+VIDEO. Dragnea l-a vizitat pe Ponta la spitalul Medipol

EXCLUSIV. GALERIE FOTO+VIDEO. Dragnea l-a vizitat pe Ponta la spitalul Medipol

Fostul ministru și președinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, l-a vizitat ieri, în jurul orei prânzului, pe Victor Ponta la spitalul din Istanbul unde premierul a fost operat la ligamente.

De pe aeroportul Henri Coandă, Liviu Dragnea s-a îmbarcat ieri dimineață la clasa business într-un zbor operat de compania Turkish Airlines în direcția Istanbul. Întrebat de jurnalistul „României libere“, care se în drepta către aceeași destinație, dacă îl va vizita pe premier la spital, Dragnea susține că da, îl va vizita, că nu știe unde este internat primul ministru, dar că va fi așteptat de cineva.

Dialogul se consumă la aterizare, iar la scurt timp după încheierea „sesiunii” de întrebări-răspunsuri baronul de Teleorman este preluat într-un automobil Mercedes S Class, fiind însoțit de încă o persoană. Se îndreaptă direct către spitalul Medipol din Instanbul, același despre care „România liberă“ dezvăluise cu o zi înainte că a fost ales de către Victor Ponta pentru intervenția chirurgicală. În fața spitalului, Liviu Dragnea este așteptat de către o altă persoană și condus înăuntru.

Alba-neagra cu „Pacientul de la etajul opt“

Vrem să vedem și dacă spitalul ne poate oferi un punct de vedere oficial despre starea de sănătate a lui Victor Ponta. Iniţial, la recepţia instituției o domnişoară, destul de amabilă când află că suntem jurnalişti din România, sună un manager al spitalului transmițându-i că vrem să facem un reportaj cu pacientul de la etajul opt, iar asta fără a-i spune noi ceea ce vrem, de fapt.

Urmarea? În câteva minute apare o doamnă care ne înștiințează că este de la departamentul de comunicare şi că trebuie să aşteptăm câteva minute pentru a vedea dacă putem fi conduşi la primul ministru. Ne mai spune că poate merge o singură persoană la pacient şi ne confirmă că se află acolo, dar că nu ştie pentru ce anume a fost internat. Doar că, în scurt timp, apare și problema cea mare: în timp ce vorbește cu noi este sunată de cineva, consecința fiind aceea că doamna ne legitimează pentru a citi numele publicaţiei.

A insistat pe numele „România liberă“, după care ne informează că mai are nevoie de o aprobare şi că ar trebui să stăm la o cafea. Urmează un nou apel telefonic, de data asta doamna explicându-i insistent interlocutorului că nu, nu ne-a spus nimic, nu a vorbit cu noi despre caz.

Imediat după încheierea res­pectivei convorbiri, atitudinea doamnei de la comunicare se schimbă radical: ni se pune în vedere că managerul spitalului ne-a transmis că Victor Ponta nu este acolo și, înainte de a pune capăt oricărui alt contact cu noi ne-a întrebat destul de insistent de unde am aflat că premierul României este internat acolo.

În tot acest timp, Liviu Dragnea se afla în spital, maşina care îl adusese acolo fiind parcată în faţa unității.

Medipol, un spital apropiat de premierul Erdogan

Spitalul Medipol îi aparține lui Fahretin Hogea, fost coleg de bancă și susținător al președintelui Recep Erdogan. De altfel, cei doi au mai multe afaceri împreună. 

Presa din Turcia a  scris în repetate rânduri despre strânsele legături dintre liderul de la Ankara şi spitalul din Istanbul. Potrivit jurnaliştilor turci, soţia șefului statului este acţionar majoritar la clinică şi coordonează activitatea spitalului. Atât Erdogan, cât şi mama acestuia, precum și diverși consilieri și apropiați ai președintelui au fost internaţi la Medipol. În staţia de taxi a spitalului Medipol, toţi angajaţii ştiau cine este proprietarul spitalului şi chiar se mândreau cu asta.

Foarte amabili, angajaţii ne-au oferit un ceai şi ne-au lăsat să folosim calculatorul lor. Auzind că suntem din România, ne-au adus aminte de Hagi şi Lucescu şi ne-au prezentat un perete plin cu fotografii cu ei şi Erdogan pe vremea când era premier, împreună cu fostul coleg al acestuia, Fahretin. Erdogan are grijă de tot ceea ce se întâmplă acolo, ne-au mai spus taximetriștii.  

Cele mai citite

Noul program malware Clipper fură criptomonedele utilizatorilor prin browser-ul fals Tor

Cercetătorii Kaspersky au descoperit o campanie periculoasă prin care atacatorii fură criptomonede, care afectează peste 15.000 de utilizatori din 52 de țări. Distribuit sub...

OMS și-a revizuit recomandările privind vaccinarea anti-Covid-19. Cine are nevoie de o doză suplimentară

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a revizuit recomandările privind vaccinarea anti-COVID-19 pentru ca acestea să fie adaptate la noua fază a pandemiei, sugerând că...

Daea obligă ciobanii să se școlească online ca să primească subvenții

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a emis recent un ordin aberant prin care fermierii, în special ciobanii, nu mai primesc subvenții dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă