15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialE.coli: Bilanţul epidemiei de a ajuns la 35 de morţi

E.coli: Bilanţul epidemiei de a ajuns la 35 de morţi

Tulpina virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh) a provocat moartea altor două persoane în Germania, au anunţat duminică autorităţile sanitare, ridicând bilanţul total al epidemiei la 35 de morţi, dintre care 34 în Germania, potrivit Mediafax.

“Am ajuns la 34 de morţi în Germania”, a declarat Guenther Dettweiler, purtător de cuvânt al Institutului federal sanitar Robert Koch.

Acestora li se adaugă un deces înregistrat în Suedia.

Dintre cele 34 de victime germane, Dettweiler a precizat că 22 de persoane au decedat din cauza unui sindrom hemolitic şi uremic (SHU), complicaţia renală cea mai gravă a maladiei, iar celelalte 12 persoane din alte motive legate de infecţie.

El nu a fost în măsură să ofere detalii despre cele două noi decese, precum zona unde s-au înregistrat şi vârsta sau sexul victimelor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) evoca acelaşi număr de victime pe site-ul său. OMS mai menţionează 3.255 de îmbolnăviri confirmate sau suspecte, în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite). Potrivit OMS, cu cinci excepţii, toate cazurile au legătură cu Germania.

Această epidemie este cea mai gravă de acest tip înregistrată până în prezent, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor. 

Cele mai citite

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă