17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialDuelul "generatiei de aur", Ioan Ovidiu Sabau-Dan Petrescu!

Duelul “generatiei de aur”, Ioan Ovidiu Sabau-Dan Petrescu!

La Bistrita va avea loc azi un meci intre doua echipe conduse de doi dintre cei mai importanti reprezentanti ai “generatiei de aur” a fotbalului romanesc, Ioan Ovidiu Sabau si Dan Petrescu. Gloria Bistrita si Unirea Urziceni anunta un meci indarjit, in care “foamea” de puncte a oaspetilor pare a anula diferenta de valoare dintre cele doua loturi.
Din pacate, Dan Petrescu nu va fi alaturi de echipa sa la marginea terenului, ci in tribuna. Comisia de Disciplina a FRF a decis sa-l suspende patru etape pe antrenorul echipei Unirea Urziceni si sa-l amendeze cu suma de 4.000 de lei. Dupa meciul de la Urziceni, Dan Petrescu a declarat ca Unirea este cea mai defavorizata echipa din Liga I si a criticat in termeni duri arbitrajul brigazii conduse de Alexandru Tudor.
De partea cealalta, inaintea meciului cu Unirea, Sabau a declarat ca asteapta multa daruire din partea echipei sale. “Unirea este o echipa care se gaseste in zona periculoasa a clasamentului si va veni foarte motivata sa castige. Nu trebuie sa avem nasul pe sus, ci sa fim constienti cum am reusit sa obtinem anumite rezultate: foarte umili, modesti, cu multa munca, disciplina tactica. Obiectivul nu s-a indeplinit. Este doar jumatatea campionatului. Nu trebuie sa existe relaxare”, a spus Sabau.
Antrenorul Gloriei mai crede ca nimeni din echipa sa nu are dreptul sa-si aroge merite personale, indiferent de reusitele pe care le-a avut. “Daca Bad a avut acele executii de exceptie nu putem sa nu apreciem, dar trebuie sa fim convinsi ca toti participam la reusitele echipei”, a conchis Sabau. Conducerea clubului a mai anuntat ca, din retur, echipa va avea o galerie formata din 50 pana la 100 de suporteri.

Poli, iar fara echipa

Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat ca, pentru partida de pe teren propriu cu Otelul Galati, antrenorul Ionut Popa nu va putea conta pe serviciile a sapte jucatori. “Parca este un facut, revine un jucator, dar se accidenteaza alti doi! Mijlocasul Romulus Miclea nu va juca pana la primavara, dupa ce a suferit in urma cu cateva luni o operatie, in timp ce atacantii Ionut Balba si Clement Palimaru au efectuat doar doua antrenamente in ultimele doua saptamani, sansele ca ei sa fie pe teren impotriva Otelului fiind minime”, a spus Boca. El a precizat ca medicul echipei iesene, Marius Pralea, incearca in aceste zile sa-i refaca si pe fundasii Adrian Toma, Dorel Bernard si Radu Ciobanu, ultimii doi accidentandu-se in partida de la Cluj, din etapa a XVI-a. “si atacantul Martin Czernoch este incert pentru intalnirea de vineri, dar staff-ul medical spera sa-l faca apt de joc”, a mai spus Sorin Boca. Oficialul iesean spune ca singura veste buna este ca argentinianul Alejandro Gavatorta a reluat pregatirile si ar putea evolua macar o repriza in meciul cu galatenii: “Gavatorta a revenit la echipa inca de saptamana trecuta si a reluat pregatirile. Nu este inca pus la punct cu conditia fizica, insa eu cred ca ar putea juca o repriza”.

Cele mai citite

SMIS, stăpâna consultanței mascate în învățământ! Scrie proiecte gratuite și vinde logouri supravaluate

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL au explodat în 2023 după ce a pus mâna pe zeci de contracte de...

Luxemburg: Expoziție dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană

În seara de miercuri, 22 mai, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români...

În 2023, Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 2,2 miliarde de lei, o sumă de 2 ori mai mare decât profitul...

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au încheiat anul calendaristic 2023...
Ultima oră
Pe aceeași temă