16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDuel românesc în Liga Campionilor

Duel românesc în Liga Campionilor

Campioana României la volei masculin va întâlni, în Liga Campionilor, pe VfB Friedrichshafen, echipa pregătită de către selecţionerul României, Stelian Moculescu.

 

Remat Zalău face legea şi în acest sezon al Diviziei A1 de volei masculin, însă pentru campioana României a venit, din nou, timpul de a se lupta cu marile forţe din Europa. Beneficiară a unui wild-card şi în această ediţie a Ligii Campionilor, formaţia zălăuană a reuşit, deja, să obţină un prim punct după primele două meciuri ale grupei B. Pentru a spera la o calificare surprinzătoare, totuşi, în jocurile din play-off-ul Ligii Campionilor, elevii polonezului Mariusz Sordyl trebuie să obţină cel puţin o victorie din dubla cu VfB Friedrichshafen. Primul meci contra echipei germane va avea loc astăzi, în deplasare, însă misiunea campionilor României va fi mai grea din cauza numelui antrenorului formaţiei germane. Stelian Moculescu este selecţionerul echipei naţionale de volei masculin a României, dar pregăteşte şi formaţia împotriva căreia Rematul va juca de două ori în următoarele şapte zile. În acelaşi timp, „secundul” lui Moculescu este Aurel Vlaicu, cel care ocupă acelaşi post şi la Naţională, acolo unde sunt convocaţi permanent şi câţiva jucători ai Rematului, printre care şi libero-ul Adrian Feher. „Cei de la Friedrichshafen au schimbat coordonatorul de joc, unul care era foarte valoros şi s-ar putea să fie mai greu pentru ei acum. Pe de altă parte, ştim cu toţii experienţa antrenorului Stelian Moculescu şi va trebui să jucăm exemplar ca să putem obţine ceva de la acest joc, pentru că el cunoaşte foarte bine echipa Rematului”, a declarat jucătorul zălăuan.

Moculescu laudă Rematul

Cele două formaţii s-au întâlnit şi în sezonul trecut al Ligii Campionilor, iar echipa germană s-a impus în ambele întâlniri, 3-0 în Germania şi 3-1 la Zalău. În acest sezon, VfB Friedrichshafen a câştigat un meci din primele două şi o dublă victorie cu Remat o va califica în faza următoare a competiţiei. „Dacă vom câştiga miercuri, vom un face un pas mare pentru îndeplinirea obiectivului. Rematul este o echipă periculoasă, este campioana României, iar în campionatul german s-ar bate pentru o clasare în primele patru locuri”, le-a spus Moculescu ziariştilor din Germania. Zălăuanii speră la un succes astăzi, dar mai realist pare forţarea unui punct pe care îl vor primi dacă vor câştiga un set. Obiectivul principal al sălăjenilor este un succes în partida retur, ce va avea loc săptămâna viitoare, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare. „Friedrichshafen este o echipă cu experienţă în Liga Campionilor, avem un respect deosebit pentru această echipă, dar mergem acolo să câştigăm un set, apoi un punct şi, de ce nu, chiar meciul. Nu acesta este obiectivul principal, dar dacă vom lua lucrurile pas cu pas putem să ne întoarcem de acolo şi cu o victorie”, este optimist antrenorul Rematului, Mariusz Sordyl. Meciul din Germania va începe la ora 21:30, iar returul din 21 decembrie va debuta la ora 20:00. Partidele contra nemţilor sunt ultimele din Liga Campionilor în acest an. Ultimele două confruntări din grupa B vor avea loc în 11 şi 18 ianuarie 2012, când Remat va întâlni, în deplasare, pe Zenit Kazan, respectiv Euphony Asse-Lennik, pe teren propriu.  

Fără wild-card în Ligă

După două sezoane în care România a avut echipă în Liga Campionilor la volei masculin doar datorită unor wild-card-uri, din anul competiţional următor acest lucru se va schimba. Datorită punctajului de ţară, campioana României se va califica direct în cea mai importantă competiţie din voleiul european. „Participarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor se va face direct, fără să mai fie nevoie de acel wild-card. Actuala conjunctură şi punctajele pe care le au alte ţări îi vor permite campioanei României să evolueze direct în această competiţie”, a declarat copreşedintele Remat Zalău, Radu Căpîlnaşiu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă