20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDragnea: În afară de drumurile europene, celelalte bucăţele de drumuri vor căpăta...

Dragnea: În afară de drumurile europene, celelalte bucăţele de drumuri vor căpăta caracter regional

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Bistriţa, că, în afară de drumurile europene din România, celelalte “bucăţele de drumuri” vor căpăta caracter regional, urmând ca reabilitarea lor să fie finanţată din bugetele viitoarelor regiuni, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea a fost întrebat de ziarişti dacă investiţiile în infrastructura rutieră naţională, în special cele a căror reabilitare a fost cuprinsă de CNADNR în etapa a şasea, sunt blocate. Jurnalistul a dat ca exemplu DN 17 B care leagă Maramureş de Bucovina şi despre care a spus că trebuia să fie reabilitat cu bani de la Banca Europeană de Investiţii, dar atât firmele care au contractat lucrarea, cât şi autorităţile au aflat că nu s-au alocat anul acesta bani.

“Nu sunt blocate. Punctual despre acest drum nu ştiu, fiindcă nu e la noi la minister. O să întreb la CNADNR. Ştiu că Dan Şova şi Relu Fenechiu tot muncesc, sunt întâlniri cu BEI, cu Ministerul de Finanţe pentru a găsi surse de finanţare pentru aceste tipuri de lucrări”, a răspuns Dragnea.

Acesta a adăugat, însă, că, în afară de traseele europene din România, “celelalte bucăţele de drumuri” trebuie să aibă caracter regional şi să fie finanţate din bugetele regiunilor.

Potrivit lui Liviu Dragnea, există multe tronsoare de drumuri naţionale “într-o stare deplorabilă”.

“Sperăm că, aşa cum facem şi la Ministerul Dezvoltării după ce am strâns toate programele în unul singur, să se prioritizeze investiţiile, aşa încât an de an să începem să închidem din şantiere şi să bifăm investiţii realizate. Nu să vină altcineva să mai deschidă încă două, încă nouă, încă o sută, cum am ajuns la noi, la minister, 3500 de şantiere deschise. Nu ştiu cum a gândit fiecare ministru când vedea că are mai puţini bani şi deschidea alte şantiere”, a spus Dragnea.

Cele mai citite

VIDEO. E gata! Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat au pus punct relației. “Viața merge înainte, indiferent de orice”

Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus "adio" după o relație frumoasă de trei ani. Tot ce e frumos are și un sfârșit. Cu...

Medvedev vorbește despre scopul exerciţiilor nucleare efectuate de Rusia

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut declarații vineri referitoare la exercițiile nucleare planificate de Rusia, subliniind că scopul acestora este...

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă