14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDouă fete de pe un vas cu refugiați au murit în Marea...

Două fete de pe un vas cu refugiați au murit în Marea Mediterana

Cel puţin două fete au murit înecate în Marea Mediterană în urma naufragiului unei ambarcaţiuni improvizate, relatează Le Figaro, citată de Mediafax.

Nava transporta imigranţi plecați din Turcia, care încercau să ajungă în Grecia, susține agenţia de presă proguvernamentală turcă Anatolia.

Ambarcaţiunea în care se aflau cele două victime, cu vârste de 7, respectiv 11 ani, s-a scufundat în largul insulei greceşti Kastellorizo din Marea Mediterană. 18 naufragiaţi au fost salvaţi, dar alţi trei sunt încă dispăruţi.

Barca a părăsit țărmul turcesc în noaptea de luni spre marţi, plecând din apropiere de staţiunea balneară Kas, situată în provincia Antalya.

Miercurea trecută, cel puţin 11 persoane, inclusiv cinci copii, au decedat, după ce ambarcaţiunea din lemn în care se aflau, care avea peste 50 de oameni la bord, s-a scufundat în largul insulei greceşti Farmakonisi. În Marea Egee, cel puţin şase copii s-au înecat marţea trecută, după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi care se deplasa din Turcia spre Grecia.

De la începutul anului, peste 650.000 de imigranţi au plecat în călătorii pe mare din Turcia pentru a ajunge pe insulele Greciei, potrivit ONU.

Peste 3.500 de persoane au murit anul acesta în tentativa de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Conform Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, un sfert dintre victime erau copii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă