15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDosarul șefului CJ Buzău: Şeful Direcției de Dezvoltare spune că e doar...

Dosarul șefului CJ Buzău: Şeful Direcției de Dezvoltare spune că e doar martor

Şeful Direcției de Dezvoltare din CJ Buzău, Dragoș Cojocea, care ar fi fost pus de Cristinel Bîgiu să identifice firme care să-și asume proiectele întocmite de el în cadrul strategiei de dezvoltare locală, spune că este doar martor în dosarul în care Bîgiu a fost arestat, şi nu denunţător, relatează Mediafax.

”Lăsăm deocamdată organele de anchetă să desfășoare ancheta. Nu sunt eu denunțătorul. Nu reiese de nicăieri, și nici din comunicatele oficiale nu reiese de nicăieri că eu aș fi denunțătorul. Nu sunt eu denunțător. Deocamdată sunt martor. Deocamdată”, a spus Cojocea.

Întrebat despre legalitatea modului în care au fost întocmite proiectele privind strategia pentru dezvoltare locală a județului Buzău, Cojocea a declarat că el nu a făcut nimic în afara legii.

”Nu a fost făcut nimic la limita legii sau în afara ei, asta pot spune eu și pot spune colegii mei, dar anchetatorii vor avea ultimul cuvânt. Ei vor spune dacă ceva a fost la limita legii sau nu”, a mai spus Dragoș Cojocea.

Directorul Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul CJ Buzău, Dragoș Cojocea, a fost luni la serviciu.

Secretarul CJ Buzău, Laurențiu Gavrilă, a declarat, luni, că nu se pune în discuție, deocamdată, luarea măsurii de suspendare din funcție a lui Dragoş Cojocea atât timp cât anchetatorii nu au comunicat autorităților județene calitatea procesuală a lui Cojocea care să contravină funcției pe care o deține.

”Nu cunosc calitatea domnului Cojocea în dosar, el este la serviciu. Dacă exista o adresă a DNA în care ni se zicea calitatea care să fie în contradicţie cu funcţia de la CJ Buzău, atunci exista suspendarea. Nu ştiu calitatea lui Cojocea. Calitatea de martor-denunţător nu îl pune în măsura de a fi suspendat”, a afirmat Gavrilă.

Preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul acestuia, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la luare de mită, au fost arestaţi, duminică seară, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Bîgiu a fost ridicat sâmbătă de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită în parcarea din faţa blocului în care locuieşte. El a fost dus în Capitală, la structura centrală a DNA, iar după aproximativ şase ore de audieri a fost reţinut sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2013 – decembrie 2014 Cristinel Bîgiu i-a solicitat lui Dragoş Cojocea, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională din CJ, să facă demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 de lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014 – 2020 şi împărţirea acestuia în trei componente, astfel încât să fie evitată procedura de licitaţie publică), să identifice firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi să întocmească efectiv proiectele.

Cele mai citite

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă