16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Dosarul nuclear:A patra sesiune de negocieri dintre Iran și marile puteri,...

UPDATE. Dosarul nuclear:A patra sesiune de negocieri dintre Iran și marile puteri, încheiată fără progrese

UPDATE 19.40: A patra sesiune de negocieri între marile puteri şi Iran pe tema programului nuclear iranian s-a încheiat vineri, fără să se înregistreze progrese, informează AFP, conform Mediafax.

"Actuala sesiune de negocieri în formatul 5+1 cu Iranul s-a încheiat", a declarat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

Washingtonul este "îngrijorat" de absenţa progreselor în negocierile de la Viena dintre Teheran şi marile puteri, pentru limitarea programului nuclear al Iranului, relatează AFP, citând un diplomat american, conform Mediafax.

"Discuţiile desfăşurate în cursul acestei săptămâni avansează lent şi au fost dificile. Divergenţe considerabile persistă între poziţiile celor două părţi . Suntem îngrijoraţi de absenţa progreselor", a declarat reprezentantul american.

Negociatorii Iranului şi reprezentanţilor ţărilor din grupul 5+1 (Germania, China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia) au reluat vineri discuţiile pentru găsirea unui acord definitiv privind programul nuclear iranian.

Un acord preliminar între Iran şi marile puteri a fost încheiat în noiembrie anul trecut la Geneva, care prevede îngheţarea anumitor activităţi ale programului nuclear iranian, în schimbul ridicării unor sancţiuni impuse Teheranului. Cele două părţi doresc găsirea unui acord definitiv până la 20 iulie, chiar dacă, de comun acord, este posibil ca negocierile să continue şi după termenul stabilit.

Cele mai citite

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă