22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDoroftei ar putea rămâne la şefia Federaţiei Române de Box

Doroftei ar putea rămâne la şefia Federaţiei Române de Box

Leonard Doroftei ar putea reveni asupra deciziei de a demisiona din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box. Decizia a fost luată în urma unei discuţii cu ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, şi cu preşedintele COSR, Alin Petrache.

"Au fost doi ani în care am reuşit să readucem boxul românesc pe locul pe care îl pierduse. La venirea mea, visam să facem parte din AIBA, acum visăm la medalii mondiale şi olimpice. Situaţia s-a remediat, doar în acest an s-au cucerit 15 medalii la competiţiile internaţionale, cum nu s-a întâmplat de multă vreme. Am crezut că misiunea mea s-a încheiat şi e timpul să plec", a spus Doroftei.

Leonard Doroftei a afirmat că în ultimele două zile a fost sunat de foarte multă lume din boxul românesc, care îi solicită să continue munca la federaţie. "Ce n-am ţinut cont, a fost faptul că există mulţi oameni din box care sunt alături de mine, pe care nu-i pot dezamăgi. De două zile m-au sunat mulţi, din toată ţara, care îmi cer să rămân în fruntea federaţiei. Mă voi duce să vorbesc cu doamna ministru şi cu preşedintele COSR, să le spun ce îmi propun, ce proiecte am. Dacă dânşii îmi acordă credit, o să merg mai departe. După aceea voi cere girul celor din box, de la care vreau să ştiu exact ce aşteptări au şi ce vor de la mine. Poate vor să stau la costum şi la cravată. N-am niciun interes, n-am zis că plec doar ca să se pluseze la salariu", a completat Doroftei, potrivit Mediafax.

De asemenea, Doroftei a refuzat să comenteze divergenţele cu o parte dintre oficialii federaţiei, el fiind dezamăgit de faptul că nu a putut participa la Congresul AIBA din Coreea de Sud. Totodată, Doroftei a refuzat să delege dreptul la vot secretarului general al federaţiei, Viorel Sima, prezent la întrunire.

Leonard Doroftei se află la conducerea FR de Box din 23 noiembrie 2012. El declara, luni, că în proporţie de 99 la sută s-a decis să demisioneze din funcţia pe care o ocupă, precizând că doreşte să se dedice unei cariere de antrenor.

Fostul campion mondial WBA a mai intenţionat să demisioneze de la conducerea federaţiei, în septembrie, după un conflict cu vicepreşedintele Vasile Câtea.

 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă