27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialDonald Trump renunță la salariul prezidențial. Președintele ales al SUA susține că...

Donald Trump renunță la salariul prezidențial. Președintele ales al SUA susține că suma „nu înseamnă mare lucru pentru el”

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că, pe perioada mandatului, va renunța la salariul prezidențial. Totodată, el a precizat că nici nu cunoaște suma pe care ar primi-o, în calitate de al 45-lea președinte american, informează Huffington Post, citat de Mediafax.

„Nici măcar nu ştiu despre ce sumă este vorba. Ştii care este salariul unui preşedinte?”, a întrebat-o Donald Trump pe jurnalista care îl intervieva, Leslie Stahl.

Ea i-a răspuns că salariul este de 400.000 de dolari. „Nu voi primi salariul”, a răspuns Donald Trump, motivând că „nu înseamnă mare lucru pentru el”.

Trump ar putea deveni cel de-al treilea preşedinte al SUA care nu va accepta salariul. Anterior, Herbert Hoover şi John F. Kennedy şi-au donat salariile pentru a susţine activităţi caritabile.

Pe parcursul interviului „60 de minute”, efectuat de postul american CBS, Donald Trump a solicitat susţinătorilor săi să înceteze atacurile rasiste şi bigote care au crescut după încheierea campaniei electorale.

Acesta a adăugat că femeile vor trebui să călătorească în alte state pentru a putea avorta, în cazul în care judecătorii pe care-i va numi cu „înclinaţii conservatoare” la Curtea Supremă, se vor opune dreptului la avort, precum şi că va deporta aproximativ 2-3 milioane de imigranţii ilegali care locuiesc în SUA.

Cele mai citite

Bancuri cu “un scoțian a intrat într-un bar și…”, după Germania – Scoția 5 – 1

Probabil că toată lumea a auzit măcar un banc cu “un scoțian a intrat într-un bar…”. Iată câteva astfel de glumițe ce pot fi...

VIDEO. Messi, pe val înainte de Copa America. Argentinianul a reușit dubla într-un amica cu Guatemala

"Magicianul" Leo Messi, de neoprit înainte de Copa America. Starul din MLS a înscris două goluri pentru Argentina în ultimul meci de pregătire pentru...

Bancuri cu “un scoțian a intrat într-un bar și…”, după Germania – Scoția 5 – 1

Probabil că toată lumea a auzit măcar un banc cu “un scoțian a intrat într-un bar…”. Iată câteva astfel de glumițe ce pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă