25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialDonald Trump, critic la adresa Germaniei, după afirmațiile cancelarului Angela Merkel: Plătesc...

Donald Trump, critic la adresa Germaniei, după afirmațiile cancelarului Angela Merkel: Plătesc mult mai puțin decât trebuie pentru NATO și Armată

Președintele american Donald Trump a critica, marți, Germania pentru nivelul excedentului comercial în relația cu Statele Unite și pentru cel al cheltuielilor militare, potrivit agențiilor Reuters și DPA, citate de Agerpres.

„Avem un deficit comercial masiv cu Germania, plus (că) ei plătesc mult mai puțin decât ar trebui pentru NATO și Armată. Foarte rău pentru SUA. Asta se va schimba'', a precizat Donald Trump, într-un mesaj postat pe Twitter.

Precizarea vine după ce, duminică, Angela Merkel a declarat că Europa trebuie să-și ia destinul în propriile mâini, dând de înțeles că SUA, sub conducerea președintelui Donald Trump, și Marea Britanie, după votul pentru Brexit, nu mai sunt parteneri de încredere.

Relațiile americano-germane s-au tensionat în urma criticilor repetate ale lui Trump privind deficitul comercial al SUA și a amenințărilor sale că va impune taxe considerabile producătorilor germani pentru automobilele vândute pe piața americană, dar fabricate în alte țări. Totodată, președintele american a cerut Germaniei să-și majoreze cheltuielile militare și a numit politica Angelei Merkel a „porților deschise'' pentru migranți drept o „greșeală catastrofală''.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă