18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial"Don Quijote", balet de buzunar pentru copii

“Don Quijote”, balet de buzunar pentru copii

» Astazi si maine, de la ora 18.30, pe scena Cinematografului de Vara din Parcul Herastrau, se va juca baletul de buzunar "Don Quijote", pe muzica lui Ludwig Minkus.

In parcul Herastrau, la fiecare sfarsit de saptamana, au loc spectacole cu doua titluri de succes din repertoriul Operei Comice pentru Copii, care aniverseaza anul acesta zece ani de existenta. Traditionalii spectatori ai Operei Comice pentru Copii sunt asteptati asadar si in aer liber pentru a vedea intr-un cadru neconventional baletul "Don Quijote", care are astfel ocazia de a atrage spectatori dintre cei care nu a prins spectaco-lele de stagiune de la Palatul National al Copiilor.

Regia spectacolului este semnata de Mihai Babuska, scenografia de Viorica Petrovici, asistent de regie fiind Catalin Caracas, care de altfel sustine si rolul titular, caracter al lui Don Quijote. In celelalte roluri ii puteti urmari pe Bianca Fota, Raul Oprea, Mircea Ionita, Bianca Stoicheciu si Florentina Raducu, alaturi de actorul Veaceslav Grosu.
Al doilea spectacol propus va fi jucat weekendul urmator, tot la ora 18.30 si tot la Cinematograful de Vara din Herastrau. Este vorba despre "Cantata cafelei" de Bach. Dirijorul productiei este Ciprian Teodorascu, in distributie aflandu-se Ioana Damian, Eugen Voicu si Andrei Lazar.

Pentru stagiunea ce se apropie, in afara spectacolelor din repertoriu care revin in zilele de luni si marti, orele 14 si 16, la Sala Mica a Palatului Copiilor din Bucuresti, Opera Comica pentru Copii pregateste o noua premiera cu baletul de buzunar "Mirandolina", dupa "Hangita" lui Carlo Goldoni, avand in plan si doua turnee, unul in Statele Unite, la sfarsit de octombrie, si unul in India si Ceylon, la sfarsitul lunii noiembrie.
Opera Comica pentru Copii s-a lansat in 1998, ca o companie independenta, director-fondator fiind criticul muzical Smaranda Oteanu-Bunea. A oferit 15 titluri in premiera si are peste 30 in repertoriul permanent, a obtinut sase premii nationale si doua internationale si si-a castigat o larga audienta printre cei mai tineri spectatori.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă