2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialDoi ucraineni au vrut să aducă materiale RADIOACTIVE în România

Doi ucraineni au vrut să aducă materiale RADIOACTIVE în România

Doi cetăţeni ucraineni au încercat să organizeze transportarea ilegală de materiale nucleare în România, probabil în scop de contrabandă.

Potrivit Mediafax, cei doi ucraineni au conspirat cu persoane neidentificate să transporte ilegal materiale nucleare din regiunea Ivano-Frankivsk (vestul Ucrainei)  în România.

Biroul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) de la Ivano-Frankivsk a primit pe 5 august informaţii potrivit cărora materiale nucleare urmau să fie trecute în mod ilegal din Ucraina în România.

Cele două proceduri penale au fost contopite, a anunţat joi serviciul de presă al Biroului procurorului general al Ucrainei.

Citeşte şi:  FOTO. Control anti – NUCLEAR automat pe toate mărfurile care trec prin Aeroportul Otopeni. Cât a costat investiţia

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă