12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDoi membri ETA, condamnaţi la câte 515 ani de închisoare

Doi membri ETA, condamnaţi la câte 515 ani de închisoare

Doi membri ai organizaţiei separatiste basce ETA au fost condamnaţi la câte 515 ani de detenţie pentru un atentat cu maşină-capcană comis în 2008 şi soldat cu moartea unui agent al Gărzii Civile spaniole, anunţă surse judiciare, citate de AFP, potrivit Mediafax.

Cei doi acuzaţi, Arkaitz Goikoetxea Basabe şi Aitor Cotano Sinde, au fost găsiţi vinovaţi pentru un act terorist, conform Audienţei Naţionale, cea mai înaltă instanţă penală spaniolă. În practică, în Spania, pedepsele sunt limitate la 40 de ani de închisoare pentru infracţiunile cu caracter terorist.

Un al treilea membru ETA, Inigo Gutierrez, a fost condamnat la opt ani de închisoare în acelaşi caz, pentru “colaborarea cu o organizaţie teroristă”. Pe 14 mai 2008, un vehicul-capcană a explodat în faţa unei unităţi a Gărzii Civile din Legutiano, în regiunea Ţara Bascilor. Agentul Juan Manuel Pinuel a murit în atentat, alte patru persoane fiind rănite.

Prin acest atac, organizaţia separatistă ETA a încercat să “provoace considerabile daune umane şi materiale”, au argumentat judecătorii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă