România liberă la chioşcuri. Epopeea românului căzut prizonier la japonezi

În urma oricărui război rămâne o istorie complementară, mai puțin gravă sau încărcată de tragism. În această privință, participarea românilor la Primul Război Mondial are o istorie suficient de bogată.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2016 - 18:46

Vineri, în România liberă, la chioşcurile de difuzare a presei.

„România liberă” îți oferă vineri 56 de pagini de dezvăluiri exclusive, informații importante și analize complete, dar şi anunţuri utile de mică publicitate. Cumpără ediția de print de la chioșcurile de ziare și poți citi:

EXCLUSIV. Epopeea românului căzut prizonier la japonezi

În urma oricărui război rămâne o istorie complementară, mai puțin gravă sau încărcată de tragism. În această privință, participarea românilor la Primul Război Mondial are o istorie suficient de bogată. Dintre toate poveștile ce o compun, cea a lui Dumitru Nistor, un tânăr țăran din Transilvania înrolat în marina austro-ungară și ajuns prizonier tocmai în îndepărtata Japonie, este una dintre cele mai insolite.

Ce cred economiştii despre promisiunile electorale ale PSD

Liviu Dragnea a prezentat un proiect de buget pentru 2017 bazat pe estimări fanteziste, care ar duce la o explozie a deficitului bugetar, susțin analiștii econonomici consultaţi de România liberă.

„Meseriașii“ fără meserie

Statul român investește, anual, sume uriașe pentru educația superioară a mii de studenți care, după trei ani de facultate și doi de masterat, se trezesc pe piața muncii cu studii înalte, dar fără meserie.

 

Alte articole pe care nu trebuie să le ratezi

Povestea lui Ruv, câinele polițist ucis în misiune

Un câine aflat în misiune alături de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Rădăuţi-Prut, a fost accidentat mortal de şoferul unui autoturism de teren care nu a oprit la semnalele polițiștilor deoarece avea maşina plină cu ţigări de contrabandă. Moartea lui Ruv a fost deplânsă de colegii şi prietenii săi.

Vânătorii de bacterii

Când un doctor se pregăteşte să te opereze, se spală bine pe mâini, cu grijă şi îndelung, aţi văzut asta şi în filme. Dar e vital pentru tine, ca pacient, dacă ajungi pe masa de operaţie, ca apa cu care se spală să fie perfect sterilă, să fie îndepărtată şi ultima bacterie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...